Polipropilen

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
joker je napisao(la):
Pa imaju ljudi pravo da pokupe neki dobar fazon samo onda to evropljani i amerikanci i poentiraju u devizama

Jos samo da si video taj njihov polipropilen, koliko lici na taj sto vi koristite :D

Generalno ja mislim da je svet zahvalan sto im otvoriste oci mada su oni to koristili nesto pre nego sto se u Srbiji culo za musicarenje :D

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
simpson H je napisao(la):
...sirotinjski CDC ili ti poliipropilen...

I polipropilen i CDC mogu biti potpuno besplatni, a mogu i da koštaju. Zavisi kako ih nabavljate. Ako naručite upakovani poli-wing iz Engleske, sigurno će vas više koštati nego da vam komšija lovac donese pticu na čerupanje.
Većina naših mušičara ili sama čupa CDC ili ga nabavlja iz sumnjivih izvora, tako da bi se pre moglo reći da je CDC sirotinjski materijal. Ja, poput mnogih, imam besplatan CDC.

Simpson je novopečeni istoričar mušičarenja. Ako njemu verujemo, onda, do pojave par njegovih poznanika iz BG-a, mušičarenje nije postojalo kod nas, a posebno je počelo da se usavršava i napreduje kada je on počeo da koristi mušičarski štap. :'(

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Baš nešto mislim , a kako ti Simpson znaš kakav ja polipropilen koristim ako nisi neki vidovnjak...?
Nemoj da umišljaš da  znaš sve , ako znaš nešto o materijalima i da podcjenjuješ tudja znanja. Nabavljao sam ja i upakovano i po evropi i po americi i kao što mix reče nekad se do boljih materijala dodje džabe

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mixmaster je napisao(la):

I polipropilen i CDC mogu biti potpuno besplatni, a mogu i da koštaju. Zavisi kako ih nabavljate. Ako naručite upakovani poli-wing iz Engleske, sigurno će vas više koštati nego da vam komšija lovac donese pticu na čerupanje.
Većina naših mušičara ili sama čupa CDC ili ga nabavlja iz sumnjivih izvora, tako da bi se pre moglo reći da je CDC sirotinjski materijal. Ja, poput mnogih, imam besplatan CDC.

Simpson je novopečeni istoričar mušičarenja. Ako njemu verujemo, onda, do pojave par njegovih poznanika iz BG-a, mušičarenje nije postojalo kod nas, a posebno je počelo da se usavršava i napreduje kada je on počeo da koristi mušičarski štap. :'(

Tipican post za prosvetitelja i inovatora, poznato mi je to jos od teme bambola vs bambula.

Moze sve da bude besplatno ako si lopov :D, no kako ja ne volim da kradem to ne pokusavam ni druge da stimulisem da to rade.
Bez obzira, polipropilena ima raznih a oni najfiniji, najplovniji, najsvetlucaviji, nikad nece biti dostupni bez da se kupi :D. To moze da misli samo onaj koji ih nije vidjao.

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Može sve da bude besplatno ako si dobar lopv to je tačno. Isto kao što možeš misliti da znaš sve ako si glup. Naučićeš to s godinama, Ali ponekad su i najbolje stvari besplatne ako znaš...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
joker je napisao(la):
Može sve da bude besplatno ako si dobar lopv to je tačno. Isto kao što možeš misliti da znaš sve ako si glup. Naučićeš to s godinama, Ali ponekad su i najbolje stvari besplatne ako znaš...

Da im nesto padne u ruke sa neba ili da to isto dobiju besplatno cekaju primitivci na nivou prvobitne zajednice, lenstine, neradnici i ciketani. Oni drugi plate sve i izadju cistog obraza ne obaziruci se na one prve.
Odavno je to uman narod shvatio pa proizveo izreke "nema dzabe ni kod babe" ili " ko ne plati na mostu plati na cupriji" ;)

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Vidi, pokupilo se nešto narodnog znanja ali nije sve u dvije poslovice vjeruj mi na riječ.
Evo konkretno najjednostavniji mogući primjersamo kao ilustraciju: Žicu za porebravanje(bakar, srebro , zlato) možeš kupiti u prodavnici kao i taj polipropilen koji ti preferiraš), ali je možeš dobiti besplatno iz puno starih aparata jednako kvalitetnu. I to bez lopovluka...Ne znam što ti non stop pričaš o nekoj krađi. Traume iz djetinjstva ili šta...?

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Pade mi na pamet još očigledniji primjer a može i koristit. Materijal koji se zove "E-Z shape sparkle body" i koji predstavljen kao hit materijal u Fly tyingu u prodavnicama ribarske opreme se prodaje za 4-5 dolara mala bočica. Oni inteligentniji su potražili i našli istu tu (ali baš istu)bočicu u prodaji u art trgovinama kao reljefnu boju za textil. Samo je tu bila 1-2 dolara. Treba li još?

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
I moram još jedan primjer spomenuti jer može biti koristan i spasiti od nepotrbnog troška. Molim admina ako smatra da nije mjesto ovome u ovoj temi da premjesti i ne zamjeri. Dakle ja mlad i nadobudan dobijem priliku da naručim materijala za tying iz amerike i naručim svega i svačega. Izmedju ostalog i materijal koji su mi preporučivali za izradu krila i još ponečega..sparkle organza. Naručim i dobijem, a poslije taj isti materijal sa velikim izborom boja nadjem u prodavnici materijala za krojače. Organza traka kojom se ukrašavaju svečane haljine , uglavnom vjenčanice. Kupio školu i zato se sad ne zalijećem sa komentarima kave ovdje simpson nabacuje.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Joker mudro piše. Mnogi materijali su nam na dohvat ruke, na starom tepihu, rancu, haljini, čarapi, bundi, kapi...
A Siki? Siki je opet prolupao i glumi buržuja. :doh:

Pošto je tema PP, prokomentarisaću one italijanske sedževe. Na njima je prilično grub PP, koji se nalazi na našim tepisima. U svakoj boljoj prodavnici tepiha imate ogromne kaleme polipropilena, najčešće potpuno istog kao u pakovanjima koja nude svakojake mušičarske firme (često i boljeg). Raspoloženi prodavac će vam dati da besplatno namotate od svake boje po toliko da nećete moći da potrošite do kraja života. Dok motate metre raznobojnog polipropilena pričajte sa prodavcem o mušičarenju i onome zbog čega vam je potrebno ono čime on porubljuje tepihe. Tako se ujedno i zabavite, ako umete da komunicirate sa ljudima i uživate u takvim stvarima.
Možda Simpson misli da treba svi da prebrojimo po 200 eura mesečno za FT materijale i potrošimo ih u njegovoj radnji, ali onda nije baš mnogo mudar. Siki, mi imamo kubike FT materijala svuda oko sebe. Nešto ćemo da kupimo kod tebe, a više ćemo da isečemo iz tepiha, bunde, ili sa sopstvenih muda, baš kao što i ti radiš za onu tvoju čuvenu nimfu  ;).

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
I meni se čini da je na onim talijanskim sedževima prilično grub PP koji oni reklamiraju kao revolucionaran materijal. Zato sam se i uključio u temu. A gdje ode. I čudo je to oni odmah okrenu od nečega da prave dobar marketing i pare. A mi bi se trebali odma uhvatiti jer to je kvalitet brate, roba izvana, zapad...Ljudi ne podcjenjujte sebe ni svoju inteligenciju i vidjećete da se mogu čuda uz malo para i dosta ideja...

H

humphrey

Guest
Mixmaster je napisao(la):

au opet kenjas de budi dobar hajde.......

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Humphrey, ko te prozvao? Šta ti je, pa bolji od ovoga se ne može biti. :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
joker je napisao(la):
Vidi, pokupilo se nešto narodnog znanja ali nije sve u dvije poslovice vjeruj mi na riječ.
Evo konkretno najjednostavniji mogući primjersamo kao ilustraciju: Žicu za porebravanje(bakar, srebro , zlato) možeš kupiti u prodavnici kao i taj polipropilen koji ti preferiraš), ali je možeš dobiti besplatno iz puno starih aparata jednako kvalitetnu. I to bez lopovluka...Ne znam što ti non stop pričaš o nekoj krađi. Traume iz djetinjstva ili šta...?

Jos mi fali da kopam po kontejnerima trazeci stare aparate ili da jurim po komsiluku da ne bacaju stari mixer, treba meni za porebravanje. Ustedecu celih 300 din godisnje.

A ima istine oko ovih trauma iz detinjstva jer su mi obijali stan 4x, vikendicu 2x i ukrali novog Peugeota 405 '93 godine pa sam mozda alergican na lopuze...

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Zanimljiva rasprava...
Iskljucivosti nema mesta po pitanju nabavke materijala, mada vecinu materijala treba kupiti.
Cisto sumnjam da je polipropilen za heklanje tepiha najkvalitetniji moguci.
Ja hleb kupujem u pekari, cigarete i novine na trafici, pice u diskontu, meso u mesari....Mada ponekad i zakoljem neko prasence

Nema smisla traziti alternativu za svaki materijal: Vecina  je jeftina, a neki i nemaju zamenu.

Vrh Dno