Mixmaster je napisao(la):Evo, ja prodajem. :lol:
Mixmaster je napisao(la):Ma, uloviću pošteno, pred tobom Siki. Samo, skupo je, nemaš ti te pare, čim kupuješ polipropilen. Ako imaš polipropilena upola od ovoga što ja imam na 50 cm od sebe, potrošio si bar 20,000 eura.
A ako tako radiš i sa ostalim materijalima, nisam siguran da ćeš sutra imati za cigare.![]()
compshop je napisao(la):Ja sam platio ovaj zadnji PDV i kako stvari stoje pocinjem da raspredajem cebice, jorgane, 'vatam vrabce, svrake i gavrane i pocinjem da motam musice na veliko. Baba ima silan kokosinjac pa ce petlovi naglo da ocelave. Zatrpacu trziste Ambasador musicama i TOPOLOVIM bambulama BOLJIM od originalnih. Krascu pare sa oltara u crkvi, krascu purenjake i lubenice iz seljackih njiva (seljani to vole). Prodacu neopren, stari gumeni kombinezon, cizme domudasice (kupujem curule), prsluk i kozni sesir. nosicu rite, ici na pecanje u polovnom vojnickom odelu i narandzastom perjanom prsluku neobrijan i cupav. Na pecanje cu ici autobusom jer poznajem konduktera. Meredov mi nije potreban jer cu ribu da gnjecim u saci junackoj. Jedini rashod ce mi biti cuvarka koju nemam, ili da iskoristim dzak za papriku?! Samo cu da motam musice i da pecam svaki dan. Iskljucicu centralno, grejacu se na drva koja kradem pored reke (moram da zidam odzak). Nece me biti na forumu jer cu da ugasim ove jadne Mbite. Ako nema gde da se mazne duvan iz njive pored reke, bataljujem pusenje! Necu da skijam - klizacu na zaledjenom jezeru. Ronicu po kadi. Sex?! Desanka prva ljubav! Prodacu server, prodacu sve racunare i pare ulazem u polovne vojne cebice, bugarske tepihe, perjane jastuke. preplavicu evropsko trziste dabinzima, koncima, perjem i kojecim..............................
Samo pre toga moram da zavrsim bilijar salu, da kupim novi lap (ovaj core2duo je spor), da kupim nova kola (malo je 2 komada za mene i caleta), da napravim vikendicu na Drini, formiram novu firmu, sportsko drustvo, Orezem vinograd, pokupim sljive, Okrecim lokale u kojima radim, izdam onaj u kome nemam posla.....
Ako neko ima rudnik zlata ispred kuce a sedi gladan, zasigurno je "blagosloven", kakvim dusevnim obolenjem. Hajde da vidim ko ce iz Srbije da napravi tesku kintu prodajom tog sirom sveta trazenog polipropilena iz tepiha, dabinga iz cebica i perja iz pacje guzice?! Ja bih se mozda upustio u ovaj posao, ali necu da plagijatorisem a i onako sam jebeni amater. U zavisnosti od perspektive, jedna ista situacija ima dve potpuno razlicite dimenzije. Sta o trgovini zna onaj ko nije otkucao jedan racun u zivotu? Kakav sistem vrednosti ima onaj ko nikada nije zaradio koru hleba? LJudi sami krpe gume i ginu, prave kompresore od bojlera, prave sare na celavim gumama, provlace instalaciju u kuci, mere pritisam kineskim aparatima, vidaju razne bolestine kod vracare, automehanicar honorarno popravlja racunare a ginekolog automobile i to kroz auspuh. Necemo leba da se najedemo dok nam dodje iz dupeta u glavu sta je ciji posao i sta se gde kupuje. Tek tada ce novac da kruzi i zivecemo kao normalan svet.
Dobri ljudi, za sve u zivotu postoji alternativa, ali nije jeftino obavezno i bolje!
"nemam dovoljno para da kupujem jeftine stvari"
P.S. Posto sam se i sam smorio pisajuci ovaj post, neko vreme cu da iskuliram. Promenicu IP i logovacu se povremeno kao jedan Mixov kolega - Konfucie
compshop je napisao(la):Ja sam platio ovaj zadnji PDV i kako stvari stoje pocinjem da raspredajem cebice, jorgane, 'vatam vrabce, svrake i gavrane i pocinjem da motam musice na veliko. Baba ima silan kokosinjac pa ce petlovi naglo da ocelave. Zatrpacu trziste Ambasador musicama i TOPOLOVIM bambulama BOLJIM od originalnih. Krascu pare sa oltara u crkvi, krascu purenjake i lubenice iz seljackih njiva (seljani to vole). Prodacu neopren, stari gumeni kombinezon, cizme domudasice (kupujem curule), prsluk i kozni sesir. nosicu rite, ici na pecanje u polovnom vojnickom odelu i narandzastom perjanom prsluku neobrijan i cupav. Na pecanje cu ici autobusom jer poznajem konduktera. Meredov mi nije potreban jer cu ribu da gnjecim u saci junackoj. Jedini rashod ce mi biti cuvarka koju nemam, ili da iskoristim dzak za papriku?! Samo cu da motam musice i da pecam svaki dan. Iskljucicu centralno, grejacu se na drva koja kradem pored reke (moram da zidam odzak). Nece me biti na forumu jer cu da ugasim ove jadne Mbite. Ako nema gde da se mazne duvan iz njive pored reke, bataljujem pusenje! Necu da skijam - klizacu na zaledjenom jezeru. Ronicu po kadi. Sex?! Desanka prva ljubav! Prodacu server, prodacu sve racunare i pare ulazem u polovne vojne cebice, bugarske tepihe, perjane jastuke. preplavicu evropsko trziste dabinzima, koncima, perjem i kojecim..............................
Samo pre toga moram da zavrsim bilijar salu, da kupim novi lap (ovaj core2duo je spor), da kupim nova kola (malo je 2 komada za mene i caleta), da napravim vikendicu na Drini, formiram novu firmu, sportsko drustvo, Orezem vinograd, pokupim sljive, Okrecim lokale u kojima radim, izdam onaj u kome nemam posla.....
Ako neko ima rudnik zlata ispred kuce a sedi gladan, zasigurno je "blagosloven", kakvim dusevnim obolenjem. Hajde da vidim ko ce iz Srbije da napravi tesku kintu prodajom tog sirom sveta trazenog polipropilena iz tepiha, dabinga iz cebica i retkog perja iz jos redje pacje guzice?! Ja bih se mozda upustio u ovaj posao, ali necu da plagijatorisem a i onako sam jebeni amater. U zavisnosti od perspektive, jedna ista situacija ima dve potpuno razlicite dimenzije. Sta o trgovini zna onaj ko nije otkucao jedan racun u zivotu? Kakav sistem vrednosti ima onaj ko nikada nije zaradio koru hleba? LJudi sami krpe gume i ginu, prave kompresore od bojlera, prave sare na celavim gumama, provlace instalaciju u kuci, mere pritisam kineskim aparatima, vidaju razne bolestine kod vracare, automehanicar honorarno popravlja racunare a ginekolog automobile i to kroz auspuh. Necemo leba da se najedemo dok nam dodje iz dupeta u glavu sta je ciji posao i sta se gde kupuje. Tek tada ce novac da kruzi i zivecemo kao normalan svet.
Dobri ljudi, za sve u zivotu postoji alternativa, ali nije jeftino obavezno i bolje!
P.S. Posto sam se i sam smorio pisajuci ovaj post, neko vreme cu da iskuliram. Promenicu IP i logovacu se povremeno kao jedan Mixov kolega - Konfucie
:respect:joker je napisao(la):"Nema smisla traziti alternativu za svaki materijal: Vecina je jeftina, a neki i nemaju zamenu."
Prvo moram reći da bih se u potpunosti složio sa ovim , ali da pogrešno ne shvatimo podcrtao bih riječi svaki i većina. Dakle postoji pravilo , ali i izuzeci. To je sve što sam htio reći. Medjutim kako su se počele koristiti riječi kao kradja, primitivci. Prokomentarisao bih par Simpsonovih navoda hladne glave i bez pristrasnosti.
-"Sta o trgovini zna onaj ko nije otkucao jedan racun u zivotu? Kakav sistem vrednosti ima onaj ko nikada nije zaradio koru hleba?"
Moram reći, tek da se zna i možda potkrijepi moje razmišljanje o navedenoj temi, da već trideset tri godine plaćam ribarsku dozvolu i da sam privatnik (obveznik poreza po osnovi privredne djelatnosti) od 1987 godine. Moja radnja je svake godine platila porez i nikad nije zabilježila minus. Ovo navodim pošto se to počelo navoditi kao referenca za vrijednost mišljenja. I poslije svega mislim da uz svo poštovanje poslovnog čovjeka kojem mora biti cilj da proda, moramo cijeniti i inteligenciju koja nam omogućava da platimo manje a dobijemo isto ako ne i bolje. Ja sam bez ikakve loše namjere naveo par korisnih primjera i ne vidim u tome ništa loše. Ako treba navešću ja još dosta primjera kada ljudi plate dosta skuplje isto, (zaista isto) što su uz malo razmišljanja i traženja mogli dobiti jeftinije (ili besplatno).
- "Dobri ljudi, za sve u zivotu postoji alternativa, ali nije jeftino obavezno i bolje!"
I sa ovim se slažem Simpson, ali podsvijesno si u ovoj svojoj rečenici sam sebe demantirao. Kada kažeš da jeftino nije obavezno i bolje ti po svim zakonima logike kao nauke, a sa čim se i ti kao obrazovan čovjek moraš složiti, ostavljaš i zaključak da jeftino (nije obavezno) može biti bolje. To je ono što sam i sam naveo.
Na kraju bih podstakao forum i diskusiju kao način za povećavanje znanja i podsticanje na razmišljanje ali bih molio da se svi okanemo prakse vrijedjanja i omalovažavanja sugovornika jer time samo umanjujemo dignitet i svoj i svih koji bi diskutovali kao civilizirani ljudi i mušičari.
Ako neko ima rudnik zlata ispred kuce a sedi gladan, zasigurno je "blagosloven", kakvim dusevnim obolenjem. Hajde da vidim ko ce iz Srbije da napravi tesku kintu prodajom tog sirom sveta trazenog polipropilena iz tepiha, dabinga iz cebica i retkog perja iz jos redje pacje guzice?! Ja bih se mozda upustio u ovaj posao, ali necu da plagijatorisem a i onako sam jebeni amater. U zavisnosti od perspektive, jedna ista situacija ima dve potpuno razlicite dimenzije. Sta o trgovini zna onaj ko nije otkucao jedan racun u zivotu? Kakav sistem vrednosti ima onaj ko nikada nije zaradio koru hleba? LJudi sami krpe gume i ginu, prave kompresore od bojlera, prave sare na celavim gumama, provlace instalaciju u kuci, mere pritisam kineskim aparatima, vidaju razne bolestine kod vracare, automehanicar honorarno popravlja racunare a ginekolog automobile i to kroz auspuh. Necemo leba da se najedemo dok nam dodje iz dupeta u glavu sta je ciji posao i sta se gde kupuje. Tek tada ce novac da kruzi i zivecemo kao normalan svet.