predvez

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Plivajuci Poly sa kojim lovim drugu sezonu kako nimfama a tako I suvima, posebno zadnjih par meseci sam se nalovio na suvu bas ovim liderom...preporucujem ga svakome ko ce da lovi 4orkom ili 5ticom.

Sad sam ga vec posteno istrosio I vreme je da ga ponovo zamenim novim.

Prilozi

• f poly.jpg
    f poly.jpg
    26,4 KB · Pregleda: 276

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
sta je fora sa poly predvezima? danas je drugar koristio vision-ov.... na oko mi se ne dopada, mada lepo se ispravlja....

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
24
Malo sam okasnio dok sam nasao, ali mozda nekom zatreba ova informacija o preporuci za upotrebu poly-ja u zavisnosti od tezine struna.
Airflo Salmon poly leader -Recomended for lines 8-12 and tippets of 8 - 24lb
Airflo Trout poly leader - Recomended for lines 5-9 and tippets up to 12lb
Airflo Light Poly leader - Recomended for lines 2-5 and tippets of up to 8lb
Jedno je sigurno, uz dvorucne scandi glave i uz barrio slx neprevazidjena stvar, mada mislim da sasvim dobro leze svim strunama TT-olike glave.

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Danas uzet kod djoleta , sve pohvale i preporucujem

http://www.musicarenje.rs/predvezi-konektori-beking/leaders/tiemco-akron-standard-leader

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
moze li neko da mi objasni argumentovano zasto plivajuci poli nije dobar za suve muve? znaci konkretno ...probao sam i nije dobar zato sto ... itd , itd
takodje me zanima odakle podatak da je lajt poli suvise tezak za kanap 2 , onako na prvu bez informacije koji je stap i kanap u pitanju? 

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
moze li neko da mi objasni argumentovano zasto plivajuci poli nije dobar za suve muve? znaci konkretno ...probao sam i nije dobar zato sto ... itd , itd
takodje me zanima odakle podatak da je lajt poli suvise tezak za kanap 2 , onako na prvu bez informacije koji je stap i kanap u pitanju?

Ime,u pitanju je Orvis Superfie #2 ful flex i kanap Cortland DT 444, 2 #. Zaista poli ne obecava a i tesko je iskopati tu poli -perverziju za #2.

Seb mi je poslao AIRFLO Mono Leader 7 X, savrsenstvo za #2 i manje suve muve. Za foam bube cu pojuriti dimenziju 5X ili 6 X .

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Polyleader je odličan za suve muve, bez dalje diskusije.

Za štap #2, mislim da će airflo light trout of 5' da bude dobar. Ja koristim običan trout na Hydrosu 843 bez ikakvih problema, probao i na gt four 703, isti slučaj.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Jr je napisao(la):
Polyleader je odličan za suve muve, bez dalje diskusije.

Za štap #2, mislim da će airflo light trout of 5' da bude dobar. Ja koristim običan trout na Hydrosu 843 bez ikakvih problema, probao i na gt four 703, isti slučaj.

JR druze, upoznat sam sa  tvojim ''finijim'' delom pribora i logicno tvojim iskustvom  u lovu na  ''neznije'' klase pribora. Imacu to na umu,ali nije
''sablja zavrat''. Sacekacu sa nabavkom Polyleader-a,imam hrpu predveza koji  odlicno odradjuju posao,nije hitno sad.

Hvala na podrsci za ''poly'', da razresimo dilemu oko Polyleadera i UL FF-a (#2-#3 klase ). :tbumb:.

Seb,ti i Sasa TS se slazete u misljenjima,dok  Simpson odlican poznavalac pribora negoduje. Znaci, Bojan je na potezu, da obrazlozi neslaganje
po pitanju ''polya'' i pribora #2. Samo ako hoce.
Ajde Simps legendo,daj bar ''sah''  ::)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sacekaj da prelista net pa će da odgovori :hammer: mafke, dobio si mišljenje ljudi iz prakse... slažem se da nije loše da poslusas i teoriju pa odluči  :tbumb:

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
sacekaj da prelista net pa će da odgovori :hammer: mafke, dobio si mišljenje ljudi iz prakse... slažem se da nije loše da poslusas i teoriju pa odluči  :tbumb:

Ime, nije zezanje  :nowink:, Simpson me je u par navrata preko  telefona odusevio nekim pojedinostima vezanim za FF totalno van info sa
racunara. Ima  opasno iskustvo i znanje  :tbumb:
Ocigledno ostaje pri svom misljenu i nece da se ubedjuje,jasno je. Malo teorije nikada nije  na odmet  :nowink:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Ljudi lovite ribe predvezi su trebali da se kupe zimi samim tim i da se tad polemise o njima , ja sad samo pravim foto shutinge za zimu  :hammer:

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
nikola renegade je napisao(la):
Ljudi lovite ribe predvezi su trebali da se kupe zimi samim tim i da se tad polemise o njima , ja sad samo pravim foto shutinge za zimu  :hammer:

Sve je spremno odavno,malo eksperimentisanja nije  na odmet . Vode u mojoj blizini su ocajne pa se vredi malo informisati dok se situacija ne stabilzuje.  :blush:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Mafke Fly je napisao(la):
  Ime, nije zezanje  :nowink:, Simpson me je u par navrata preko  telefona odusevio nekim pojedinostima vezanim za FF totalno van info sa
racunara. Ima  opasno iskustvo i znanje  :tbumb:
onda je jednostavno  :) moje znanje nije ni priblizno tom nivou , pa zato poslusaj coveka  :tbumb:

ja se malo zezam sa simpsonom a on zna da ne mislim nista lose  :) sigurno mu je kao trgovcu dosta pribora proslo kroz ruke , zato vredi saslusati i njegovo misljenje  :yeswink:

Vrh Dno