Pridvorica je maleno selo na nekih 10-15km od Blaca. Malo i oronulo ovo jastrebacko selo ne pruza nista osim brane koja sluzi za vodosnadbevanje Blaca. Brana formira jezero od oko 1.5 do 2km i sirine od 100-200m. Brana je dosta nepristupacna i kolima je moguce doci do nekih 500m od brane (put je delimicno asvaltiran a delimicno poljski). Problem je sto je, da bi se doslo do musicarskih mesta, potrebno pesaciti jos nekih 3km uzbrdo (pod punom ratnom opremom). Ova nepristupacnost je sa druge strane blagotvorno uticala na nezagadjenost i ocuvan biljni i zivotinjsji svet. Obala jezera je veoma strma pa sudeci po tome i jezero je dosta duboko u odnosu na svoju povrsinu. Pri normalnom vodostaju ima veoma malo mesta za musicarenje sa obale ali ja sam imao tu srecu da za vreme moje dvodnevne posete nivo bude 2m nizi pa su se otvorila nova i dobra mesta za musicarenje. U svakom slucaju dubak ili, jos bolje, camac je pozeljan. Jezero je bogato klenom (uglavno sitnim), bodorkama koje u jatima mirno plivaju ispod same povrsine vode a ima i karasa i drugih vrsta riba koje dostizu ogromne dimenzije i izbacuju se po sredini jezera. Ima i grabljivica ali ne znam kojih (po nekim izvorima ima i pastrmke ali mislim da je voda pretpla za njih).
Prilozi
-
Suma1TT.jpg114,1 KB · Pregleda: 723
-
KornjacaTT.jpg42,3 KB · Pregleda: 634
-
Klenovi1TT.jpg55,4 KB · Pregleda: 870
-
SumaTT.jpg90,3 KB · Pregleda: 819
-
BranaTT.jpg128,1 KB · Pregleda: 1.505
-