Problem sa rasklapanjem

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Videcemo sutra kad ga gurnem u frikom frizider kod komsinice u market.
      Kako li ce da reaguje kada je pitam da joj ga stavim :hammer: :hammer:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Znaci ovde si samo trazio pisani izgovor da se izvadis kod gospodje, sram te bilo

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Kuzma je napisao(la):
  Videcemo sutra kad ga gurnem u frikom frizider kod komsinice u market.
       Kako li ce da reaguje kada je pitam da joj ga stavim :hammer: :hammer:
Nece se ljuti ! :D :naughty: :blues:
:tbumb: :tbumb: :tbumb: :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Jel rastavi taj štap.
Ako nisi, možda ti ovo pomogne.
Uzmi dve obične kuhinjske krpe. Jednu natopi vrelom vodom i obavi gornji deo štapa, a drugu hladnom vodom i na donji deo štapa. To bi trebalo malo da raširi gornji, a skupi donji kraj i da se rastavi. Pa polako vuci bez upredanja.
Ili krpom natopljenom hladnom vodom drži donji deo štapa na sastavu (ili neka neko sipa hladnu vodu), a gornji deo gurni pod mlaz vrele vode iznad kade.
Nekoliko puta mi je ovo pomoglo sa drugačijim štapovima. Možda pomogne i tebi.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Hladjenje uvek pomaze, ga gurnem ceo stap u vodu kada preteram sa nastekavanjem. Samo se posle plasim mokrih i klizavih ruku
Tako je ,stavite štap u vodu tj potopite i držite neko vreme onda izvadite i pokušajte da rastavite ako neće onda ponovo potopite u vodu  ,meni se ovo dešava veoma često naročito u topli letnjim danima ...

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Kakvi zamrzivaci i bakraci, uzmi led strpaj ga u kesu ili ti krpu i stavi ga oko sastava, ili idi do Drine pa ga potopi u vodu, e onda ga izvadi iz vode, radnju ponoviti vise puta, i sta, nastavi da pecas...

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
e sad i ti, pa valjda je lepse da ga gurne kod komsinice, a i blizu mu je  :whistle:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ma batali ti i komsinicu, to tek moze da se zakomplicira  ;) a i tu vodu, vatru, sneg, led,krpe...bolje ti posalji meni stap a ja tebi u zamenu jednodelnog kod kojeg neces imati probeleme sa sklapanjem  :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Potapanje stapa u hladnu vodu cesto pomogne, samo treba biti oprezan da ruka ne slizne i odvali kariku pri rastekavanju. I takvu sam reklamaciju imao posle dva sata od kupovine stapa :D

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Nije pomoglo ni hladjenje ni grejanje. nisam ga potapao u vodu, nesto mi to ne zvuci bas pouzdano.
Jedan deo sam uspeo ladno da skinem posle ribolova. Sada mi je ova spojka kraca i zgodna za voznju u autu. Planiram da nista ne petljam vestacki i na silu. Sutra opet idem u ribolov pa cu malo vise da se razmasem. Kako je ispao prosli zaglavljeni deo, cenim da ce tako i ovaj poslednji.
Verovatno se u ribolovu spojke rasklackaju malo pa ce biti lakse- tako mi se na jacim stapovima i dvorucnjaku posle nekog vremena mahanja olabave spojke pa ih moram ponovo nabijati
Znaci -samo prirodno

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
357
Potapanje stapa u hladnu vodu cesto pomogne, samo treba biti oprezan da ruka ne slizne i odvali kariku pri rastekavanju.

Za ovo su najbolje najobicnije gumene rukavice i led iz zamrzivaca u kesi, oko spoja. Kada malo odstoji, dve osobe da povuku u suprotnu stranu sa rukavicama, nema klizanja, i vrlo lako se rastavi.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Upustvo za sklapanje stapova - ORVIS
Kad je jedan nas prijatelj kupovao stap orvis u inostranstvu, prodavac ga je na sledeci nacin uputio da spaja delove

Lagano se ubaci jedan deo u drugi, provodnici treba da budu kao kazaljke na satu na 11:05 i lagano se zabravi dovodjenjem provodnika u ravan. ende.  :bye:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Kuzma je napisao(la):
  Nije pomoglo ni hladjenje ni grejanje. nisam ga potapao u vodu, nesto mi to ne zvuci bas pouzdano.
Jedan deo sam uspeo ladno da skinem posle ribolova. Sada mi je ova spojka kraca i zgodna za voznju u autu. Planiram da nista ne petljam vestacki i na silu. Sutra opet idem u ribolov pa cu malo vise da se razmasem. Kako je ispao prosli zaglavljeni deo, cenim da ce tako i ovaj poslednji.
Verovatno se u ribolovu spojke rasklackaju malo pa ce biti lakse- tako mi se na jacim stapovima i dvorucnjaku posle nekog vremena mahanja olabave spojke pa ih moram ponovo nabijati
Znaci -samo prirodno

Ako ti se rasklackaju spojevi, ili je stap krsh ili ne bacas kako treba :)

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
... ili ceo dan masem ko blesav sa dosta kanapa u vazduhu, po vetru, teski strimeri...

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Jesi li probao da stap potopis u kiseli kupus ???

Vrh Dno