Definitivno ce bit bolji od serijskog proizvoda. jer ce konstruktor da uvazi potrebe ribolovca. To se ne moze reci za gotov proizvod kupljen u trgovini. Ne zbog komponenti, nego zbog same karakteristike blanka. Niti jedan blank nije isti, nebitno da li je iz iste serije, mogu samo da budu slicni, oni jeftiniji se itekkao mogu razlikovati jedan od drugog, a iste su gradje i dimenzija.
Konstruktor moze da uradi bolje jer ima mnogo vise opcija, stap moze da uradi za bolju prezentaciju ili za distancu. Raspored sprovodnika je isto vitalan i po meni najvazniji kod sastavljanja blanka. To u fabrici ne postoji jer se sve radi po sablonu i zanemaruje se vec pomenuta razlika od blanka do blanka.
Ovo su samo neke prednosti koje uticu na bolji proizvod, a ima tu jos gomila stvari koje cine rod building boljom opcijom od fabricki odradjenog stapa.
Samo napred i bez puno polemike, na kraju ces biti vrlo zadovolja svojom odlukom!
Ja sam se sam ucio na jeftinim blankovima pa onda presao na nesto skuplje, a zadnji zavrseni stap koji sam uradio je CTS Affinity switch 10'6" #7(300-450grain), trenutacno radim na CTS affinity X 8'6" #3 i radim jos jedan switch od starijeg sheakespare im7 blanka(spining) u duzini od 11'6" koji cenim da ce bacat do 550grain glavu bez problema. Manje paznje ulazem na sminku, to je za curice, vise se obracam na radne krakteristike.