100ka
Hero member
Koliko sam ja ukapiro razlika izmedju roll casta i switch casta je u tome sto kod rola stap ide gore recimo do 12h i struna pada iza ramena musicara, dok jedan njen deo i dalje ostaje na vodi zbog povrsinskog napona koji pomaze pri izbacaju. Pa zatim energicnim pokretom obaranjem stapa ka vodi uz haul se izbacuje struna.
Dok se kod switcha stap pomera u desno (za desnjake) pod uglom od npr 45*, deo strune visi pored ribolovca, a ostatak ostaje na povrsini zbog napona (ili ovde napon nije potreban) i odsecnim pokretom stapa prema napred se izbacuje konac uz haul!
Ako sam pogresno ukapirao molim objasnjeneje od konzilijuma sacinjenog od barem 3-5 clanova ovog sajta!
Pozdrau
Dok se kod switcha stap pomera u desno (za desnjake) pod uglom od npr 45*, deo strune visi pored ribolovca, a ostatak ostaje na povrsini zbog napona (ili ovde napon nije potreban) i odsecnim pokretom stapa prema napred se izbacuje konac uz haul!
Ako sam pogresno ukapirao molim objasnjeneje od konzilijuma sacinjenog od barem 3-5 clanova ovog sajta!
Pozdrau