Mixmaster je napisao(la):
Roll i switch cast će veoma lako naučiti svaki mušičar. Oni koji uglavnom mušičare na manjim i obraslim rekama nisu ni svesni koliko dobro to rade. Ponekad posmatram svoje drugare kako po ceo dan ne izvedu nijedan drugačiji zabac osim roll i switch zabacivanja.
Htedoh reći da je lepo gledati umetničko zabacivanje, ali roll i switch cast su početnički koraci u zabacivanju muve, tako da njihovo objašnjenje ne treba očekivati na ozbiljnijim manifestacijama. To može pokazati i objasniti svako ko ume da zabacuje muvu, a takvih već ima na stotine u Srbiji.
Posmatrao sam A.I. kako se poigrava mušičarskim koncem i štapom i to spada u poseban sport koji ja zovem umetničko zabacivanje muve. Nešto kao umetničko klizanje ili plivanje. Roll i switch ne spadaju u okvire tog sporta i osnovni su mušičarski zabačaji, koji se lako uče i bez instruktora i previše mudrovanja. Jednostavno, poznavanje ovakvih zabaca, ne znači nikakav visoki nivo mudrosti, jer su neophodni i apsolutnim početnicima.
Ne bih da budem pogresno shvacen, kao sa dr.lucky-jem, pa da se bespotrebno razvije neka potpuno nebitna verbalna tricarija (lucky, nije mi to bila namera, iskreno!), ali bih morao da odreagujem i dam neke svoje komentare, dopalo se to nekome ili ne! Evo sta bih zeleo reci ...
Ne mogu se oteti utisku da je ovaj Mixmaster jedan veliki kompleksash! Malo sam lutao po ranijim postovima ovog foruma (hvala Bogu pa su nam dostupni!) i zakljucio da je prilicno opterecen nekim likovima iz sveta musicarenja u Srbiji, medju kojima je i Aca Ivanovic. Ljudi, ne znam koliko ovog tipa pojedini od vas znaju (savetujem vam da ga sto pre upoznate!) ali se zaista radi o briljantnoj osobi u svakom pogledu. Mix, jedino si u pravu kada kazes da je Aca umetnik, sve ostalo je odraz tvoje velike pakosti i zavisti prema tom coveku. Iskreno receno - a kako i ne bi bio?!? Pomalo mu i ja zavidim: lik je u svakom pogledu ostvaren - lekar, mlad, uspesan, u svetu musicarenja (ne nasem vec evropskom i svetskom) daleko prepoznatljiv, stalno putuje, obisao pola sveta musicarskim stapom, usavrsava znanje, covek u samom vrhu evropske musicarske federacije i, po mom misljenju (i ne samo mom!) veliki majstor i poznavalac cele musicarske tematike i prakse. Imao sam prilike da ga gledam, kako na vodi tako i na livadi. Covek je Paganini! Cak sam ponesto i naucio od njega (privilegija

) Potpuno je otvoren za razgovor, savete, prihvata tudje sugestije, respektuje svacije iskustvo i znanje, stalno oran za salu ... Da sam zensko

... Ovako, odoh ja u homice
Samo da ilustrujem jednim primerom: kada sam video njegovu biblioteku musicarske literature, umalo se nisam onesvestio! Takodje, gledao sam kako ga na mitingu na Ribniku, postuju masteri iz evropske federacije. Nije to njemu palo sa neba! Covek je zasluzio svako postovanje. Zato Mix, tvoji zluradi komentari i definicije tipa "umetnickog bacanja" (mada covek jeste pravi umetnik!) odraz su samo teske ljubomore i inferiornosti, ali i nedovrsenosti pre svega u profesionalnom (musicarskom) a mozda i moralnom smislu (mada te ne znam dovoljno da bih o tvom moralu sudio, iako se po mnogim tvojim recenicama na forumu moze zakljuciti kakav si, otprilike).
Ne stvaraj od sebe legendu i tome slicno. Takvih legendi i samozvanih strucnjaka po Srbiji nam je dosta :-\
Ljudi (mislim na sve vas normalne kojih na ovom forumu zaista ima), put pod noge pa 13.oktobra, na Miholjsko leto, da se druzimo na Adi. Necete zazaliti
Da ne zaboravim: do dolaska Ace Ivanovica, a kasnije Ivana Dragojlovica, u Srbiji se bre nije imalo pojma sta je to switch i ostali zabacaji. Ti Mixmasteru do pre par meseci nisi ni znao sta je to! Zato ne vredjaj inteligenciju normalnih ljudi, ne deli lekcije (jer o tome sigurno manje znas nego sto pricas) i ne foliraj se, majke ti ... A bas bih voleo da vidim kako ti to radis, ali u Acinom prisustvu
Svako dobro svima!
A ti slepac, pamet u glavu, ako je uopste imas ...