Šaran

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/hO80SCAXpDQ&hl=en&fs=1&[/flash]

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Vidim da su se jaki eksperti umešali u temu. Iskoristio bih to da upitam:
Da li je ovaj čika sa snimka na divljoj vodi?

Hypuris

Junior member
Učlanjen(a)
05.01.2006.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Jeste Mixe, jel` vidish :doh: kako chovek peca na divljoj vodi, a ne ko ti u ribnjaku, ugledaj se na ovog chichu :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Hypuris je napisao(la):
Jeste Mixe, jel` vidish :doh: kako chovek peca na divljoj vodi, a ne ko ti u ribnjaku, ugledaj se na ovog chichu :hammer:

Moraću da učim od ovog čike. Samo, moram da priznam da nisam lovio šarane udicom (lagao sam vas), već rukama i to u ribarnici. Evo kako to radim:
Ja i jedan drugar uđemo u prodavnicu živih šarana. Dok on zamajava prodavačicu, ja gurnem ruke u bazen i izvadim šarana. Munjevitom brzinom istrčimo iz radnje, ja gurnem štap u zube (sve ih polomih tako) i on me slika. Obično nas u tom trenutku pristigne zadihana prodavačica i mi joj, uz pokajanje, vratimo ribu.
Dok joj mi vraćamo tog šarana, na 100m od radnje, treći drugar je sam, vadi drugog šarana iz bazena i mirno ga pakuje u prtljažnik automobila. Kasnije se svi slikamo i sa tim drugim šaranom, iz raznih uglova.
Eto, mušičarenje šarana u Srbiji je obična prevara trojice ribo-kradica. To postoji samo u Engleskoj. :hammer:

Hypuris

Junior member
Učlanjen(a)
05.01.2006.
Broj reagovanja
0
Hypuris je napisao(la):

Moraću da učim od ovog čike. Samo, moram da priznam da nisam lovio šarane udicom (lagao sam vas), već rukama i to u ribarnici. Evo kako to radim:
Ja i jedan drugar uđemo u prodavnicu živih šarana. Dok on zamajava prodavačicu, ja gurnem ruke u bazen i izvadim šarana. Munjevitom brzinom istrčimo iz radnje, ja gurnem štap u zube (sve ih polomih tako) i on me slika. Obično nas u tom trenutku pristigne zadihana prodavačica i mi joj, uz pokajanje, vratimo ribu.
Dok joj mi vraćamo tog šarana, na 100m od radnje, treći drugar je sam, vadi drugog šarana iz bazena i mirno ga pakuje u prtljažnik automobila. Kasnije se svi slikamo i sa tim drugim šaranom, iz raznih uglova.
Eto, mušičarenje šarana je obična prevara trojice ribo-kradica. :hammer:
Hvala ti Mixe na nesebicnim savetima, koliko vec sutra zovem ortake i kacim slike. Vishe ortaka veci broj sharana :smoke:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne. Dovoljna su tri čoveka. Za više šarana vam treba više radnji, a ne više ribo-kradica. U jednoj radnji možeš da mazneš samo jednog dok vas ne provale. Nije nikakav problem ako imate auto da za jedno popodne obiđete sve radnje u gradu, pa čak i u nekom susednom gradiću. Samo pazite kad se slikate da ne bude više od 3 komada po čoveku, jer je toliko dozvoljeno propisima sportskog ribolova.
Ako vas niko ne prijavi za krađu, za ovaj drugi prekršaj će se sasvim sigurno naći neko na ovom sajtu. :hammer:

Hypuris

Junior member
Učlanjen(a)
05.01.2006.
Broj reagovanja
0
Ne. Dovoljna su tri čoveka. Za više šarana vam treba više radnji, a ne više ribo-kradica. U jednoj radnji možeš da mazneš samo jednog dok vas ne provale. Nije nikakav problem ako imate auto da za jedno popodne obiđete sve radnje u gradu, pa čak i u nekom susednom gradiću. Samo pazite kad se slikate da ne bude više od 3 komada po čoveku, jer je toliko dozvoljeno propisima sportskog ribolova.
Ako vas niko ne prijavi za krađu, za ovaj prekršaj će se sasvim sigurno naći neko na ovom sajtu. :hammer:
Dobro da si me podsetio na taj deo zakona, iako ga proucavam zbog fakulteta umalo da zaboravim. Dobro je imati prijatelja kao ti :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
držimo se teme...

kod mene na jezeru ljudi cesto hrane patke sa hlebom pa saran skoro nikada ne uspe ni da dođe do takvog zalogaja na površini. Još nisam ni jednom video da se hrani na površini ali kada bi bio svaki dan na vodi gotovi bi uspeo da vidim i taj prizor. Kod mene na jezeru sam do sada izvadio FF opremom tri šarana (jednog 15kg, i dva oko 8-10kg). Sve na Glo Bug imitaciju. Davno sam slabo zakačio jednog oko 20kg krejzi čarlijem sa mojom četvorkom ali na sreču/nesreču brzo se otkačio zbog moje prerane (i prebrze-starosmuđaroške kontre). Jučer sam i ja navezao jednu imitaciju hleba od belog bucktaila koji če lagano da tone. Navezao sam jos dve plivajuce bele imitacije u obliku kuglice. A imam ja tu jos kojecega sto sam mu pripremio a međuostalom i imitacije raka. Danas sam obišao ff trgovinu jer mi bilo usput i pronašao jednu jako lepu imitaciju slatkovodnog raka koji je u prirodi vrlo rado na šaranovom meniju. Naravno voli on kojekakve larve i crviće i pužiće koje usisava kada diže mulj (muljari) pa i pijavice i gliste. No, ja sam se malo više fokusirao na račića i tražio sam imitaciju koja bi bila super izgledom i da je lovna. Tako sam danas pronašao jako lepu imitaciju i kupio za uzorak. Ima da uradim nešto na tu osnovu sa malim izmenama. Uradit ču fotku te imitacije pa probajte i vi ako vas tako nešto zanima. Mislim da nije to super imitacija samo za pastrmku i šrana nego i za soma, smuđa, bassa itd.

Čuo sam kako neki ljudi tretiraju muve mirisima što ja još nikada nisam probao jer mislim da to nije potrebno skorz dok se ikako da lepo i pravilno prezentirati muva raspoloženoj ribi.

Zacoola

Junior member
Učlanjen(a)
13.06.2009.
Broj reagovanja
0
Najbolje ga uzima kad mu otpevam "Udavija se", a posebno ih dobro (serijski) trtim kada zapevam "Podavili se". :hammer:

Randjo, je l' na ovu pesmu mislis?

http://www.youtube.com/watch?v=PUJ73LGmMQE

Da ucim text, posto i ja planiram da zakucam jedno saranče...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo te imitacije što sam je danas kupio za uzorak. Možda se i vama rodi kakva ideja. Ja vec imam ideje ali nemam vremena za vezivanje i opet me nece biti cetiri dana kod kuce. Uglavnom definitivno cu da namontiram udicu sireg luka i da viri sa gornje strane a ostalo cu da uradim malo po mome ali uglavnom po tom uzoru.  Vidio sam vec podavno silne račiće kojima ameri love šarana vrlo uspešno ali meni se ovaj mnogo dopao a nadam se da ce i saranu. Meni bi za nijansu veci gust bio uloviti ga ovakvom imitacijom nego npr. glo bug-om kao do sada.

Prilozi

• imitacija slatkovodnog raka.jpg
    imitacija slatkovodnog raka.jpg
    176,8 KB · Pregleda: 203

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zacoola je napisao(la):
Najbolje ga uzima kad mu otpevam "Udavija se", a posebno ih dobro (serijski) trtim kada zapevam "Podavili se". :hammer:

Randjo, je l' na ovu pesmu mislis?

http://www.youtube.com/watch?v=PUJ73LGmMQE

Da ucim text, posto i ja planiram da zakucam jedno saranče...

To je to, samo je ja malo drugačije pevam, jer sam imao mnogo kalfi, pa koristim množinu. :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Spremam novi sistem- tonući lebac.

Prilozi

• hleb koji polako tone.jpg
    hleb koji polako tone.jpg
    16,3 KB · Pregleda: 210

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
samo pazi da ne tone pre brzo jer od takvih če divlja riba da bega glavom bez obzira...ako je naviknut na prihranu onda mislim da nema frke.  :)
Moji glo bugovi su svi takvi da jako polako tonu i kada iz daljine to plasiram šarančetu pokupi ga bez bojazni a i klenovi se zaleću ko mutavi. Probao sam i jednog brzotonučega, ni jedna ga riba nije htela ni ponjušiti, bežale su  ili zaobilazile. Klena i šarana da ne spominjem...prema mom iskustvu kod tonučih samo lagane imitacije koje ne tonu brzo (u slučaju da se lovi šarana koji se ne hrani na dnu muljarenjem). Probaj i imitaciju raka. 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ovaj tvoj kupovni Seb je stvarno mrak! Neznam koje je veličine ali čini mi se oveći. Probaj kad muljari možda ti se i 20tka posreći :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
silvio je napisao(la):
Ovaj tvoj kupovni Seb je stvarno mrak! Neznam koje je veličine ali čini mi se oveći. Probaj kad muljari možda ti se i 20tka posreći :tbumb:

Tačno 5 cm je dugačak. Da tačno baš kada muljari ili pretražuje dno. Samo da ovoga ne mislim bacati imat ču ga ovako za uzorak. A i udica mi se ne dopada previše inače je sve perfektno. Možda i bocnem kakvu dvadesetku e sada dal rakom ili nekom drugom "muvom" to če mo videti.  :)

Mnogo je lepo kada ti na štapu zaigra šaranče od par kilica  :) Nadam se uskoro slikama i drugih kolega! Evo Mix ih več kuje. Požurite se ;)

Vrh Dno