Gogo je napisao(la):
Bravo Mlinka, daj malo opiši koja muha, koja tehnika, tonuća plivajuća, jel bilo još udaraca ili je ovo jedan ali vrijedan...
žuto narančasti wolly buger, na viđeno u pličaku, mjesto gdje se zbog porasta vode na jezeru riba okuplja za isprekidano- vjetrovitog sunčanog dana, bilo je još grizeva, ali kako na tom mjestu lovim na nekih 10-15 metara od sebe ne vidim jasno griz pa ne mogu pravovremeno kontrirati, par dana prije našao sam ih na drugom mjestu u granju jedan oko 5 kila nakon kontre mi slomio udicu No4, jer imam predvez od fluorokarbona 0.24 radi teškog terena i bistre vode, no kako nisam primjetio da sam ostao bez vrha udice, još sam u par minuta nakon toga "nekim čudom" fulao dvije dobre ribe

uglavnom se najviše "pale" na lagano propadanje i skroz lagano cimanje wo.b.-a, tek tolko da se pokrene rep
Mjesta gdje se zadržavaju obavezno moraju imati sjenu od drveća kroz koju probija sunce, obično je i neko granje blizu uz obalu s oba dvije strane mjesta gdje se zadržavaju (i lijevo i desno), ili neki šaš prekriven plutajučom travom ili cvjetovima vrbe i topole...često je to povezano i s obalom u koju puše vjetar
pošto je voda dosta višljeg vodostaja ne mogu ih vidjeti na sprudovima na kojima se sigurno okupljaju, samo je problem što se ne vole zadržavati na njima nego brzinski pretraživaju sprud, a taman to vrijeme kolko treba da muha propadne do dubine na kojoj je šaran, šaran več prođe sprud..., a ako je teža muha pobjegnu prilikom pada muhe u vodu....