zvezdan je napisao(la):
Ovo je već klasika :yeswink:
i jeste

bilo je jos par komada od poslepodne

pa da dodam po jos koju slicicu
Posle podne sam dobio i ovog prekrasnog divljaka, taman sam se sakrio u senku nekog žbuna i promatrao jedno jato šarana. Morao sam pošteno da se nahodam da bi pronašao neko manje jato. I tako, ja lepo sednem na travu pored žbuna u ladovinu dok sunce još uvek nemilosrdno peče. Otvaram ja limenku radlera i polako pijuckam i tu i tamo prateći to jato zabacujem (roll castom). Gledam da su prezentacije što mekše i sa što manje buke. Nakon par zabačaja i dok ređam gutljaje još ledenog pića na nekih 5m od obale pojavljuje se crna duguljasta senka divljaka. Fina prezentacija i riba več ubrzano pliva ka mojoj mušici. Sve si mislim, ma neće valda sada dok pijem i ovako elpo uživam u senci. Ali riba usisava glo buga, konta i sledi žestoka borba. Imao sam mnogo šarana ali ni jedan mi nije pružio toliko žestoke i silovite borbe. Bilo je tu još akcija pa i par malih štukica, jednu sam dobio dok sam lovio grgeča...udarila je na 5cm woollya i predvez 0,14mm...na moju sreću nije ga progutala pa mi nije odnela poslednjeg belog woollya. Na kraju ribolova sam dobio još i ovog golaća. Taj se je borio isto strašno močno. Ne tako žustro kao ovaj divljak ali nikako ga umoriti....vuče i vuče i vuče....pa kod obale isto jedva ga privukoh pa poče da kruži kao tuna....nikako do meredova....ali polako i sigurno došo je i on u moje ruke i pred objektiv kamere...pa posle i on nazad u vodu.