Slike insekata u prirodi

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Ovaj insekt nije mnogo popularan u musicarenju ali mozda bi mogao da predstavlja pravu poslasticu za najkrupnije ribe. Radi se o Gigantnom vostanom moljcu. Ovog sa slike koji je vec pola "pojeden" sam danas izvukao iz kosnice. Pcele su dobro odradile svoj posao. Kad nadjem sveze ubijenog stize slika.
Ovaj insekt bi mogao da se napravi od balze (bambula stil) na udici br 2/0  :D (posto je duzine od oko 6-7 cm - kao palac na ruci).

Pznavanje prirode:
Kako pcele ubijaju strsljena?

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
E da na ovoj drugoj slici je pored gigantskog vostanog moljca, zalutao i insekt ala bambula #14.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas sam pronasao jednog midge-a u mom malom ribnjaku i posmatrao ga kako se bori da izađe iz svoje nimfalne kosuljice.  Jos uvek izlazi  :blush:

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
okuju ga voskom-pitanje za strsljena

Pcele ne mogu da ubodu strsljena da bi ga ubile, a sa druge strane ako strsljen izadje ziv iz kosnice i dovede jos 5-6 svojih drugara, ti strsljeni ce pobiti na hiljade pcela da bi dosli do "slatke" hrane. Zato pcele okruze strsljena i zagreju ga na nekih 40-ak stepeni. Pcele tu temp. prezivljavaju ali strsljen ne. Onda sledi balsamovanje propolisom ili izbacivanje iz kosnice (sto se desilo onom moljcu).

Mali off-topic ali mozda je nekom ovo bilo interesantno.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Aktuelno!

Prilozi

• Sex on the streets.jpg
    Sex on the streets.jpg
    24 KB · Pregleda: 399

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
cerebrum je napisao(la):
oholi je napisao(la):
okuju ga voskom-pitanje za strsljena

Pcele ne mogu da ubodu strsljena da bi ga ubile, a sa druge strane ako strsljen izadje ziv iz kosnice i dovede jos 5-6 svojih drugara, ti strsljeni ce pobiti na hiljade pcela da bi dosli do "slatke" hrane. Zato pcele okruze strsljena i zagreju ga na nekih 40-ak stepeni. Pcele tu temp. prezivljavaju ali strsljen ne. Onda sledi balsamovanje propolisom ili izbacivanje iz kosnice (sto se desilo onom moljcu).

Mali off-topic ali mozda je nekom ovo bilo interesantno.

Toni vrlo interesantne stvari si se setio. Al mislim da tu taktiku ne primenjuju pcele u nasim krajevima vec samo neka vrsta u Aziji (znam za Japan).

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Preobražaj vilinog konjica na kamičku Viline reke:

vilin1.jpg

vilin2.jpg

vilin3.jpg

vilin4.jpg

vilin5.jpg

vilin6.jpg

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Goci slika Vilinog konjica je izuzetna SVAKA CAST
ZAUZMI SE MALO ZA PROUCAVANJE INSEKAT  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Goci, vrlo zanimljive fotografije. Zaista odlično. Uvek treba odvojiti malo vremena za slikanje ovakvih zanimljivosti.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Jesam imao još strpljenja, ali nisam imao više vilinog konjica!  :doh:

Zvao me je Fox na mob da mi kaže kako hvata pastrmke u seriji, i da je bolje da se vratim kod njega nego što ispitujem nove terene. Dok smo završili razgovor malog letača više nije bilo na kamičku, čak ni njegove stare garderobe. Kud li se dede za minut?  ???

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ovo samo liči ali nije, jel zna neko štaje?

Prilozi

• crvik2.jpg
    crvik2.jpg
    286,3 KB · Pregleda: 368
Vrh Dno