Oni koji se bave iskljičivo mušičarenjem (uglavnom) ne igraju na to da moraju uloviti ribu po svaku cenu...to što se ne može donekle ugodno izvesti pustimo na miru. Ne mora baš svaki kutak dubine (vode) da pretražimo iako znamo načine. Valja da i riba ima svoja mesta gde joj se teško priđe i da to pustimo na miru. Prije ili kasnije sve one moraju da se pokažu na izglednim mestima i to je trenutak za naš "okršaj"

Sve ima svoju cenu a i isto tako vrednost.
Kada bi bio svestrani ribolovac kao nekada lovio bi u mahačem, varaličarcem, dubincom, plovkom...i polovio odavno mnoge baš kapitalne ribe...ali samo kada bi hteo ostvariti ulov neglede na sportsku tehniku ribolova.
Bavim se isključivo FF-om ali samo zato što se meni to tako dopada i uglavnom lovim na viđeno jer me to najviše veseli a i imam mogučnosti
Ko zna, može se desiti da več sutra zabacim negde neki plovak ili bilo šta drugo ali to samo neplanski ili iz zafrkancije uz neko društvo...a kada idem planirano u ribolov onda je to samo FF.
Ja sam sav svoj neFF pribor poklonio a varaličarca preobratio u nazovi-Surf DH motku koja čeka svojih pet minuta
A na mestima gde nemogu nista zaobidjem ih jer ima jos mnogo lepih mesta koja su primerna za mene. Istina, nekada lovim i na skoro nemogucim mestima ali to samo zbog isprobavanja licnih mogucnosti

i malce zbog adrenalina