Šta nosite od noževa?

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Solingen nozevi su takodje dosta kvalitetni,ali im se drvo raspada,posle 3,4 pranja ono se rastura...a ja mislim da od "Famipa" - Prizren nema boljih nozeva,ispravite me ako gresim...  :yeswink:

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
ima naravno puno boljih,samo je famipa jeftina ,a uz to dovoljno dobra

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
370
I ja volim Opinel nozice... Sada postoje i verzije sa plasticnom drskom, ali nemaju rusticni sarm standardnog Opinela:

http://www.opinel-usa.com/collections/opinel-outdoor-survival

Standardni Opinel sa drvenom drskom se radi i u verziji sa stainless secivom.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
neba je napisao(la):
ima naravno puno boljih,samo je famipa jeftina ,a uz to dovoljno dobra

Famipa je  dobra firma i imao sam  veliki noz njihove  proivodnje krajem 80-e,celik 440 c i puno sam ga platio  :doh: Bio je ogroman i tezak.

Na Famipu narod navikao kao na Junior  rucne alate i kunu se da ''nema bolje''.  Postoje X puta boje firme od Famipe kao i od Juniora.

Npr. od alata mnogi majstori nisu ni culi za Baho, Sandvik, Kamasa -tols (Japanski celik ),a i francuzi imaju Fakom,lepog dizajna i vrh kvaliteta.

Tako u svetu nozeva ima puuno  vrhunskih proizvodjaca a i cene  :doh: :'(

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
oldsurehand je napisao(la):
I ja volim Opinel nozice... Sada postoje i verzije sa plasticnom drskom, ali nemaju rusticni sarm standardnog Opinela:

http://www.opinel-usa.com/collections/opinel-outdoor-survival

Standardni Opinel sa drvenom drskom se radi i u verziji sa stainless secivom.

I ja volim Opinel nozice, lepi su i rusticni, mogu se lako naostriti da briju, doduse ne drze ostricu bas dugo ali ok.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Vise puta sam u celodnevnoj  berbi gljiva izgubio vrhunske preklopne  nozice,tek  kupljene :doh:

Posle toga sam kupovao  manje kvalitetne a lepe nozice ''da mi vrse posao tek''.

Zadnji kombinovani ''svajcarac'' u koznoj futoli original mi u Osijeku ispao na bus  stanici iz  ranca a placen bio 90 fr  :'(

Ima veeliki izbor do 2000-3000 prelepih nozica kod mene u radnji i verovatno odustajem od BUCK-a 9-13 ooo din.

Seciva ima X verzija,uzecu neki skromniji da mi se nadje  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke ovaj moj kinez je pravi izbor za tebe. Dobra cena, dobar kvalitet, siroka upotrebljivost.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
ja od kako sam izgubio leathermana od 150e svoje nozice uvek vezem za sebe,nosim wenger rangera i on mi zavrsava sve potrebe

a npr cale moj ne zeli ni da cuje za raznorazne brendove itd,njemu cak ni Bowie nije bio dobar noz te ga je poklonio  :-\

ima svoj srpski nozic iz 1880 i raznorazne rucno kovane nozeve,koji su u upotrebi skoro svakodnevno

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Mafke ovaj moj kinez je pravi izbor za tebe. Dobra cena, dobar kvalitet, siroka upotrebljivost.

Upravo tako,ako ga izgubim manje ce ''boliii'' :D

Nebo,u pravu si za vezivanje,svaki ima dodatak za tu namenu :tbumb:

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
ok niju gut nije gut danas saam kupio ovo
images
gerber stl 2,5

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
Gruja je napisao(la):
Acko kupuj dok ne bude dobar ahaha :D
bogami ocu i ima da napravim arsenal nozeva od najmanjeg do najveceg. a mozda i katanu kupim  :(

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Znam coveka prodaje katanu i wakizashi u kompletu za 30.000e ali original samurajski iz Japan !  :yeswink:
Pa ako volis...  :naughty: :machinegun:

Vrh Dno