i ja sam protiv dipova i do sada ih nisam ni jednom koristio te sumnjam da ču ih ikada ali teško bi se reklo da nije ff

jer mušičarenje je vrlo širiok pojam ako objektivno pogledamo...skorz dok se imitacija koju smo vezali prezentira specifičnoim prepoznavnim zabacivanjem pomoču težine kanapa bilo do mušučarskim štapom sa dve ili jednom ručkom ili čak ručkom bez reel seata

to je mušičarenje, i to je opče prihvačeno po celom svetu i složeno u definiciji koja opisuje mušičarenje kao određeni pojam.
Neki mušičari nanose mirise ako žele uloviti šarana u vrlo mutnoj vodi gde se ga jako teško locira pa i ako ga se locira najčešće se ne zna ni gde mu je guza a gde glava. Ja to radim u bistroj vodi ili blago zamučenoj i tu su dipovi zaista suvišni ako se mu priđe kako treba i pravilno prezentira mušica.
Također neki mušičari na moru koriste dipove pri lovu određenih vrsta riba....koriste dipove ali i dalje je sve to mušičarenje. Ok, za nekoga nije mušičarenje ništa osim lova salmonida suvim mušicama ali to je njegovo subjektivno uverenje na koje naravno ima svo pravo.