Strimeri za stuku

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mixmaster je napisao(la):
Odmah, odmah...
main.php

Ma vidi coveka nisam trazio ime proizvoda nego sliku CELE ambalaze, ako moze, ako ne nista!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ovo kartonče je jedino što sam našao u fijoci. Otpalo je, a meni je bitan samo materijal. Hoćeš da ti slikam i njega?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne vidim ništa smešno. Može objašnjenje?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma trazim bre Mix neke takve materijale pa mi treba proizvodjac da vidim gde da narucujem covece. Smesno mi sto samo gledam sta ko proizvodi.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Jučer sam u skladištu vijao miševe, pa se sjetio par pročitanih tekstova sa neta o miševima i štukama, napravio sam sinoć jednoga, mislim da je nepotrebno prikazivati ga po fazama.
Udica je neka  somovska 5/0 , materijal je srneća koža za uši i rep, a srneća dlaka za tjelo, gusto slagana na udicu, pred kraj ubačene uši, šišanje frizure i male okice. Trebao bi ga koristiti uz kanale gdje je bilo pšenice, ječma... navodno tu oni ponekad preplivavaju kanale a štuka za da ga zgrabi. Nisam još probaotako što, ima li tko kakvog iskustva vezanog za ovo?

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
   Pecanje štuke na površinske muve je sigurno najatraktivnije... Miševi su nezaobilazan strimer u kolekciji i štuka ih rado uzima. Ja koristim dve varijante miševa, jedan od srne i jedan od zeca, s tim što je telo urađeno od balze pa preko palmerisan zonker strip. E sad, meni vrlo bitna stvar kod miševa je zaštita od kačenja (uostalom i kod većine ostalih strimera za štuku). Na taj način mogu da tražim štuku u travi gde se i najčešće krije. I način vođenja je bitan. Najviše napada sam imao (na otvorenoj vodi) kad bih miša vukao lagano, konstantnom brzinom i pravio duže pauze između dva povlačenja. Otprilike kao što pravi miš i pliva. Štuka najčešće napada u pauzi, nekad i posle 10-15 sekundi mirovanja. Kao na suvu muvu :D. S druge strane, kad pecam u travi, mnogo bolji način povlačenja je kratko cimkanje, tako da se miš malo potopi pa pusti da ispliva. I opet sa pauzama. Tako možda više podseća na žabu al i to štuke jedu. I još jedna stvar je bitna, ako vidiš da je štuka krenula na miša, momentalni stop i čekanje. I spremanje za kontru. :smoke:

simpson H je napisao(la):
Ma trazim bre Mix neke takve materijale pa mi treba proizvodjac da vidim gde da narucujem covece. Smesno mi sto samo gledam sta ko proizvodi.

E bre Simps, gde se uvati za taj redak i skup materijal pod imenom Fancy Yarn. Ja sam dobio malo od šerifa od Notingema, al nemam nameru da kupujem od njega. Čekam da ga Robin Hud ojadi pa da se i sirotinja malo ogrebe. :D

Prilozi

• strimeri 001 (Medium).jpg
    strimeri 001 (Medium).jpg
    33,4 KB · Pregleda: 237
  • strimeri 002 (Medium).jpg
    strimeri 002 (Medium).jpg
    49,2 KB · Pregleda: 238
  • strimeri 004 (Medium).jpg
    strimeri 004 (Medium).jpg
    41,3 KB · Pregleda: 230

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Jr je napisao(la):
   Pecanje štuke na površinske muve je sigurno najatraktivnije... Miševi su nezaobilazan strimer u kolekciji i štuka ih rado uzima. Ja koristim dve varijante miševa, jedan od srne i jedan od zeca, s tim što je telo urađeno od balze pa preko palmerisan zonker strip. E sad, meni vrlo bitna stvar kod miševa je zaštita od kačenja (uostalom i kod većine ostalih strimera za štuku). Na taj način mogu da tražim štuku u travi gde se i najčešće krije. I način vođenja je bitan. Najviše napada sam imao (na otvorenoj vodi) kad bih miša vukao lagano, konstantnom brzinom i pravio duže pauze između dva povlačenja. Otprilike kao što pravi miš i pliva. Štuka najčešće napada u pauzi, nekad i posle 10-15 sekundi mirovanja. Kao na suvu muvu :D. S druge strane, kad pecam u travi, mnogo bolji način povlačenja je kratko cimkanje, tako da se miš malo potopi pa pusti da ispliva. I opet sa pauzama. Tako možda više podseća na žabu al i to štuke jedu. I još jedna stvar je bitna, ako vidiš da je štuka krenula na miša, momentalni stop i čekanje. I spremanje za kontru. :smoke:

Dobar odgovor  :tbumb: i više no što sam mislio, hvala, kad je ufatim na miša javim se.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Još nisam nikako to probavao ali imao sam nameru više puta :blush:.  Miša treba baciti i površinsko aktivnim somovima. Još ako se miški ugradi zvečka... ;) Gogo, lepa miška  :tbumb:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Danas sam resio da napravim za sebe novu kolekciju strimera za stuku i dao sam se na isprobavanje kako i sta s cim lezi. Teziste je na policelonu radi bolje plovnosti. Ima jos tu da se doteruje al vec sam u glavi iskristalisao kako ce. Ostalo je da se danas jos opskbim sa udicama i zasucem rukave. Zastita od kacenja obavezna.

Prilozi

• DSC03961.JPG
    DSC03961.JPG
    205,5 KB · Pregleda: 187
  • DSC03963.JPG
    DSC03963.JPG
    144,2 KB · Pregleda: 206
  • DSC03958.JPG
    DSC03958.JPG
    126,8 KB · Pregleda: 194
  • DSC03960.JPG
    DSC03960.JPG
    136 KB · Pregleda: 208
  • DSC03964.JPG
    DSC03964.JPG
    157,9 KB · Pregleda: 202

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
crni mi deluje kao najbolji, kao da ce da zaranja pri jacim trzajima

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Djole je napisao(la):
Danas sam resio da napravim za sebe novu kolekciju strimera za stuku i dao sam se na isprobavanje kako i sta s cim lezi. Teziste je na policelonu radi bolje plovnosti. Ima jos tu da se doteruje al vec sam u glavi iskristalisao kako ce. Ostalo je da se danas jos opskbim sa udicama i zasucem rukave. Zastita od kacenja obavezna.
Ljudiiii, napadaju marsovci... šalim se , interesantni strimeri, nekako mi je stran policelon, al puno čitam da se dobro lovi na njih, pa zašto da ne . Djole daj samo izvješće jesi li dobio što na njih . :bye:

Dario

Newbie
Učlanjen(a)
22.10.2008.
Broj reagovanja
0
Gogo je napisao(la):
Jučer sam u skladištu vijao miševe, pa se sjetio par pročitanih tekstova sa neta o miševima i štukama, napravio sam sinoć jednoga, mislim da je nepotrebno prikazivati ga po fazama.
Udica je neka  somovska 5/0 , materijal je srneća koža za uši i rep, a srneća dlaka za tjelo, gusto slagana na udicu, pred kraj ubačene uši, šišanje frizure i male okice. Trebao bi ga koristiti uz kanale gdje je bilo pšenice, ječma... navodno tu oni ponekad preplivavaju kanale a štuka za da ga zgrabi. Nisam još probaotako što, ima li tko kakvog iskustva vezanog za ovo?
Provereno! Mis radi ko da je pravi... Ja ih pravim vec godinama i uspesno pecam stuku na nj. a ni Bas se ne libi da ga uzme... Inace ja neuporedivo vise varalicarim pa sam ih malo modifikovao za varalicarski pribor, kao i sve druge strimere koje pravim!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Provereno! Mis radi ko da je pravi... Ja ih pravim vec godinama i uspesno pecam stuku na nj. a ni Bas se ne libi da ga uzme... Inace ja neuporedivo vise varalicarim pa sam ih malo modifikovao za varalicarski pribor, kao i sve druge strimere koje pravim!

[/quote]
:tbumb:

Vrh Dno