Strimeri za stuku

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Djole je napisao(la):
Imacu i ja valjda neko iskustvo jer sam ih se domogao. Nego Milance i Zvezdan nesto cute a i imaju ovo  ;)

Super ispalo telo. Al ce da budes prozivan kad metnes trokrakicu na dupence  :hammer: :hammer: :hammer:

Zato se i šuti o tubama  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja tek treba da probam ovako nešto da napravim,uhvatila me neka neverovatna lenština za vezivanjem muva :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Na taj tip (sa tubicom) sam lovio stukice i pastrmke. Meni se dopadaju jer tu obavezno koristim udicu kratkog vrata i šireg luka. U borbi sa ribom mi se večinom svaka tuba-strimer popne tj. izađe iz zubatih ralja predatora, Na taj način je strimer u mnogo kraćem dodiru sa zubima, materijali se ne oštečuju mnogo i dužina*  tvrdog tela ne služi ribi kao poluga ;) što nas oslobađa dodatne koncentracije na fleksibilnos vrha prilikom zamaranja ribe.

Tubice su odlične za strimere namenjene mladici, jer: Poželjno je da udica bude na sredini tela, takvi strimeri uglavnom nisu kraći od 15cm, da bi adekvatnu udicu za takvog borca koji voli brze vode mogli namestiti na tu tačku trebamo tubicu. 

Na kraju krajeva dobre udice i nisu tako đabe. Ako u kutijici imamo puno takvih tuba strimera možemo ušparati i na udicama jer ako želimo zamenjati strimer ne moramo menjati i udicu. Možemo ceo dan loviti jednom udicom, možemo prilagoditi udicu...ne moramo vezati par sličnih strimera na različitim udicama i tusmo ušparala i na materijalu za vezanje. Tuba strimeri imaju mnogo svoji prednosti ali imaju i mane. Ako se na kraj tubice (gde dođe udica) ne postavi mala silikonska "košuljica" tj. tubica koja udicu drži u pravilnom položaju onda se može često dešavati da se udica okrene i tako pokvari željeno vođenje strimera. Odnosno, vođenje  strimera postane nepredvidljivo i teško ga je kontrolisati. To opet može da prourokuje dve stvari. Prvo je da uplaši ribu koju želimo loviti a drugo da ju slučajnim nekontrolisanim gibom koji je neponovljivo ispao dobar navedemo na napad. Udica ako nije fiksirana malom silikonskom tubiom može se postaviti  takav položaj da se riba ne zakači dobro i zato neki stavljaju dvokuke ili trokuke. Ja se trudim da uvek stavim tu silikonsku tubicu koja dovoljno čvrsto drži udicu i strimer u kontaktu prilikom povlačenja i mirovanja. 

*(dužina - npr. strimer udice sa užim lukom i dugim vratom na kojem je vezan deo tela)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Seb,daj onaj link,sećam se da si ti negde pokazivao kako se veže sa ovim,meni se nešto ne dojmi,ali rađaju mi se neke druge ideje za ovu stvarčicu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
misliš na ovaj link http://globalflyfisher.com/patterns/dual-tube-flies/

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Gogo je napisao(la):
Djole je napisao(la):
Imacu i ja valjda neko iskustvo jer sam ih se domogao. Nego Milance i Zvezdan nesto cute a i imaju ovo  ;)

Super ispalo telo. Al ce da budes prozivan kad metnes trokrakicu na dupence  :hammer: :hammer: :hammer:

pa na ovu tubicu je moguce nakaciti obicnu jednokraku fly udicu , samo je pozeljno da je kraca i sa malo vecim lukom. Video sam Djole da bas takve udice i imas u ponudi, ili si ih imao :-X

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Kuzma je napisao(la):
Gogo je napisao(la):
Djole je napisao(la):

pa na ovu tubicu je moguce nakaciti obicnu jednokraku fly udicu , samo je pozeljno da je kraca i sa malo vecim lukom. Video sam Djole da bas takve udice i imas u ponudi, ili si ih imao :-X

Cuti bre ni jednu tubu jos nisam seftalisao. Jos jedno 10 tak dana pa pustam mojoj masti da radi svasta na stegi.  :hammer:

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Ko če vezati tube strimere neka uzme u obzir i to da je za pravilan položaj u vodi potrebno koristiti "dumbell" oči ili neko drugo otežanje i staviti ga na donju stranu tube gdje planiramo da če biti "trbuh" strimera...

Janez

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
komadic deblje olovne zice je najlakse rjesenje,sa njom obicno pocmem vezat tuba strimer.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
strimeri za stuku a bolje receno za gomilu stuka

Prilozi

• strimeri na pasu.jpg
    strimeri na pasu.jpg
    75,8 KB · Pregleda: 277
  • pike flies.jpg
    pike flies.jpg
    36,8 KB · Pregleda: 267

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
Djole je napisao(la):
Daj neki izvezan ako imas. Poz

na ovo sam mislio...olovna zica samo na stomaku radi balansa,inace ju potpuno prekrijem koncem i ljepilom ali sam ostavio prostora da se vidi,ako je tuba veca ide i vise zice.

IMG_0544.jpg

IMG_0545.jpg

Max

Junior member
Učlanjen(a)
17.01.2009.
Broj reagovanja
0
Hunter je napisao(la):
Djole je napisao(la):
Daj neki izvezan ako imas. Poz

na ovo sam mislio...olovna zica samo na stomaku radi balansa,inace ju potpuno prekrijem koncem i ljepilom ali sam ostavio prostora da se vidi,ako je tuba veca ide i vise zice.
Šima pokaži ti njima kako to Slavonci rade, da ne pomisle kako samo oni znaju vezati muve. Ima i među nama majstora, nisam ja od njih, al ih ima.
Nego đe nađe taj brk uh :hammer: baš ti ne stoji.

gjors

Junior member
Učlanjen(a)
16.11.2008.
Broj reagovanja
0
mojatuba.jpg

ovo je moja omiljena tuba lagano za napraviti ,nekužim huntera sa onom žicom  znam da sam se samo dobro nasmijao :hammer: ,jednostavnije je koristiti kupovnu al.cijevčicu nego mami maznuti konac za šivanje

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
meni nije jer nema trgovine koja prodaje musicarski pribor na kilometre od mene,a i cjevcica od stapica za usi posluzi kolko mi treba i jeftinija je.najlovniju muhu za dravu vezem iz ruke ,a treba mi bilo kakvo manje bjelo pero i malo bjelog konca...nema pastrva,lipljana i bistre vode...

Vrh Dno