Na taj tip (sa tubicom) sam lovio stukice i pastrmke. Meni se dopadaju jer tu obavezno koristim udicu kratkog vrata i šireg luka. U borbi sa ribom mi se večinom svaka tuba-strimer popne tj. izađe iz zubatih ralja predatora, Na taj način je strimer u mnogo kraćem dodiru sa zubima, materijali se ne oštečuju mnogo i dužina* tvrdog tela ne služi ribi kao poluga

što nas oslobađa dodatne koncentracije na fleksibilnos vrha prilikom zamaranja ribe.
Tubice su odlične za strimere namenjene mladici, jer: Poželjno je da udica bude na sredini tela, takvi strimeri uglavnom nisu kraći od 15cm, da bi adekvatnu udicu za takvog borca koji voli brze vode mogli namestiti na tu tačku trebamo tubicu.
Na kraju krajeva dobre udice i nisu tako đabe. Ako u kutijici imamo puno takvih tuba strimera možemo ušparati i na udicama jer ako želimo zamenjati strimer ne moramo menjati i udicu. Možemo ceo dan loviti jednom udicom, možemo prilagoditi udicu...ne moramo vezati par sličnih strimera na različitim udicama i tusmo ušparala i na materijalu za vezanje. Tuba strimeri imaju mnogo svoji prednosti ali imaju i mane. Ako se na kraj tubice (gde dođe udica) ne postavi mala silikonska "košuljica" tj. tubica koja udicu drži u pravilnom položaju onda se može često dešavati da se udica okrene i tako pokvari željeno vođenje strimera. Odnosno, vođenje strimera postane nepredvidljivo i teško ga je kontrolisati. To opet može da prourokuje dve stvari. Prvo je da uplaši ribu koju želimo loviti a drugo da ju slučajnim nekontrolisanim gibom koji je neponovljivo ispao dobar navedemo na napad. Udica ako nije fiksirana malom silikonskom tubiom može se postaviti takav položaj da se riba ne zakači dobro i zato neki stavljaju dvokuke ili trokuke. Ja se trudim da uvek stavim tu silikonsku tubicu koja dovoljno čvrsto drži udicu i strimer u kontaktu prilikom povlačenja i mirovanja.
*(dužina - npr. strimer udice sa užim lukom i dugim vratom na kojem je vezan deo tela)