e mito mito pa imate vi jocu

tamo koliko mi je poznato love se mnogo veće i češće. Kada budem opet u srbiji jocu obavezno ima da posetim :yeswink: a ima tamo i šarana :

pa sada čim otopli ima da se skupi na sred vode tik pod površinom :yeswink: u jatima. Baš me zanima kolika je največa štuja u joci :
Kod nas navodno da je uhvačena jedna, tako se govori, od skoro metar i po' što je meni malo sumnjivo ali da ima ogromnih to jeste. Ponekada iz čamca ali i sa obale vidim takve ogromne sigruno preko 120cm ali te su uglavnom na večim dubinama i miruju. Kada ogladne pokupe neku ribu od par kila (ili pače pa čak i patku) pa su mirne neko vreme a u dubini je hladnije pa joj i metabolizam sporije radi te ona polako vari par kila mesa u želucu. U toplijim vodama pre svare hranu pa i češće love (mislim na te velike). Dok sam varaličario imao sam par takvih metrašica. Sada kako več 7 godina isključivo mušičarim na žalost imam manje mogučnosti da bi lovio kada hoću pa su mi i šanse mnogo manje. Ipak ja lovim samo kada mogu da si priuštim dnevnu kartu i kada imam vremena za to. Ali tada to iskoristim do maksimuma.
Planirao sam se učlaniti u rd Bled ove godine ali neke nenadane stvari su mi pobrkale konce. Nadam se da če mi supeti da se za sledeču godinu prijaviti na vreme. Ovde se za članstvo skupljaju prijave krajem godine. Onda godinu dana minimalno pripravništva pa ispit pa onda loviš samostalno kada očeš na jezeru a na savi b. imaš 20 dana što je za mene super. Ionako mene više zanimaju jezerske ribe jer su mnogo veće

lipko i pajka jesu meni posebno drage ali trenutno sam u filmu žestokih i jakih borbi sa ribama koja ima barem par kilograma
Štuka mi to definitivno pruža a pored svega to je moja prva ljubav (u svetu ribolova). Samo kada se setim mojih prvih susreta sa njom i to u srcu kopačkog rita. Tada se na jednom delu kopačkog rita lovilo i do 30 štuka za jedan dan po jednom ribolovcu. Bilo je čak i više...u nekim danima je svaki drugi ili treči zabačaj značio ribu. Kopački rit još uvek krije nemani od ribe i to Gogo dobro zna ali sada je sve mnogo drugačije...nije to više onaj kopački rito ko' što je nekada bio. Toliko se sve promenilo da me više ništa ne vuče tamo.
No, ajde sada malo vi, ja sam okačio neke slike sada ste vi na redu....juriš na jocu po metrašice

ali ima Dunav još uvek takvih riba samo treba čamac imat i znati neka mesta