Štuka 2012.

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.798
tommylee je napisao(la):
Sad moraš veći meredov napraviti  :tbumb:
:D

Danas, pošto je Drava zadnjih dana stalno mutna i povišenog vodostaja, odustao od ganjanja soma, a vrijeme taman idealno za štuke, pa probao to iskoristiti...
...evo jedne, na viđeno, isto granje ko i ono prije, gore na fotkama, samo veča štuka...
...polako se spuštam do mjesta, naslonim se trbuhom o drvo najbliže vodi i promatram garanje uz samu obalu, vidim siluetu među granjem, isprva mi izgledala kao neka grana na dnu, neki čudni zabac streamera sa strunom i predvezom ukupne duljine 1 i po duljine štapa i puštam streamera da lagano tone, istovremeno promatram štuku koja se polako okreće prema straemeru, zamah peraje , sad je se približila na pola metra od streamera, pomakivam stremer naglim trzajem i puštam ga da tone, idući zamah repa štuke i streamer je nestao u raljama, kontriram i poćinje rodeo, u kontri mi se žnora doslovno zavezala oko kraja štapa, štuka se uputila u punom naletu u krošnju koja visi u vodu, istovremeno štopam štuku i uspijevam to nekako nabrzinu otplesti i nastavljam s drilom, puštam ju nek se izmori u daljini.... zovem kolegu da me dođe fotkati, još malo pa je u podmetaću:

cca 106cm

(p.s. imageshack me zeza - molim admina da rotira zadnju fotku)

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
ogromna stuka, i zanimljiva pricica/steta sto nemas video ali ko bi ovo mogao pretpostaviti/-bravo.

kod vas kao da je ovo svakodnevno, i imate  mutnu vodu od padavina, kod mene je mutno od minimuma-velika susa.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
svaka čast kolega! prelepa štuka! Ja sam jučer ganjao samo soma ali ništa ovaj put!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mlinka bravo za štuku, a ova prva slika, to ostavi za neki varaličarski forum ( i za soma  bravo naravno ali... tek kad ga dobiješ na FF )  :bye:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas sam izgleda ulovio zadnju štuku za 2012tu. Kolega me pozvao da idemo malo pojuriti štuju budući da sam baš danas bio slobodan. Pa reko što da ne, na mladicu ne mogu još jer su vode još velike...i tako par sati smo smrzavali i ulovili po nešto. Ja sam se upisao sa jednom mini štukicom od oko 50cm i opakim ožiljcima koje je dobila od neke baš velike štuketine. Kolega jednu lepu debelu oko 70cm... sve u svemu dobro sam se smrzo' ali to je dobro došlo za razgibavanje pre nego krenem ozbiljno na našu Savu i mladu  ::) ...nadam sa uskoro  ::)

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Bole tebe uvo Seb.....ja ovde kuburim bar do Aprila..... :'( :doh: :tumbdown:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma čini ti se, ne cvate cveče ni u naše preduzeće ... čujem od ovih mojih iz familije pre par dana su se nalovili štuke na BC jezerima samo tako.... udri dok još nije pošteno udarila zima

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Bi ja, ali NE MERE.......slomih ruku, bar jos 2 nedelje sam zagipsan, pa posle dok prorade prstici.....prolece. :doh: :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo, još danas jednom izađem na štuku i onda stvarno gotovo za ovu godinu. Oko 11h tek krećem ali bolje išta nego ništa...par sati pa šta bude....hmmm...recimo ništa ili neka od 120cm  :lol: :hammer: :whistle:

Vrh Dno