Tanka a jaka

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
pedjabg je napisao(la):
E, da, hvala ti, nisam lep, al' sam glup i ti si jedan od retkih ko mi je rekao da sam u pravu... 
Hvala  tebi, otkrio si mi da postoji taj Tubertinijev fluorokarbon. Ja sam kupovao neke koji su mnooogo skuplji. A sto se tice pronalazenja treba, pretpostavljam, traziti zastupnika Tubertinija u Srbiji. Mislim da sam negdje po ribolovackim novinama vidjao njihove oglase. Pogledacu da li mogu naci. Mozda neko sa foruma zna?

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Na brzinu sam potrazio po Netu i nasao sledece:

http://www.ribolovacki-magazin.co.yu/rr/rr38/rr38-txt2.htm
LORIST 2000
ABM PROMET - KRUŠEVAC

Sajamski debi imala je firma ABM Promet iz Kruševca g. Bratislava Markovica, koja je na sajmu izlozila proizvodni program cuvene italijanske kuce Tubertini... Posebnu paznu su privlacile serije vrhunskih najlona Cosmos UC 10, Gorila UC 4, Onaga UD 2 , kao i paleta šampionskih štapova....

http://www.aladin.info/srbija/view.php?id=4326&page=0&cat=13&subcat=368&subsubcat=0
Hunter
Pozarevac

Kategorije:
Sport / Lov i Ribolov

Kompletan asortiman ribolovackog pribora najpoznatijih svetskih firmi: Abu, Shimano, Sportex, Cormoran. Tubertini, Daiwa, Fox....

Kontakt

Lenjinova 10, Pozarevac
Radno vreme:

Telefon: +381 (0)12 530 393

Tel/Fax: +381 (0)63 323 136

Mobilni:

gile_ks

Junior member
Učlanjen(a)
02.06.2006.
Broj reagovanja
0
Ja prvi put cujem za ovaj ABM Promet, steta sto nema neka adresa da je obidjem malo  ;)

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Niko se ne javlja na telefon u Kumrovec-sitiju (012), niti odgovara na poruku sa mobilnog. Dakle, ostaje samo Krusevac.

Z

Zakula

Guest
Mom komsiji,ribaru plovkaroshu,donela sestra iz Shvice,a njemu ne treba,kaze,nije dobra boja...Reko super,daj ih k chici,a ti dobijesh jednog strimera za shtuku... :whistle:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Vidish, Vlajko, sta znaci imati komshiju plovkarosha  :yeswink:.
Jedan od razloga sto su me izbacili sa musicarenje.com bio je verovatno i sto sam smatrao da administrator i sateliti tog sajta treba kao zagovornici i "medijska pratnja" ( :hammer: :hammer: :hammer:) MFS da uticu da MFS prema raznim zastupnicima i distributerima inostranih renomiranih proizvodjaca nastupi tako sto ce pritiskom da svoje zastupanje ili distribuiranje vrshe na korektan nacin i sa korektnim cenama pokushati da zastite interese mushicara. Nasuprot mom, stajao je personalno iskazan stav da to nije valjda dovoljno dobro ni za sajt, ni za mushicare, vec da bi ako vec tako mislim, sam trebalo da poradim na tome. Valjda takvi "medijski magovi" ( :D) i mentalne grdosije  :)lud:) ne mogu da se bave nichim manjim od razreshavanja ubistva Kenedija i pojachane Suncheve aktivnosti i njihovih zdruzenih uticaja na razvoj mushicharenja u Srbiji! E sad dolazimo u situaciju da postoji dobar (odlikama na vodi i cenom u maloprodaji) fluorokarbon firme koja ima zastupnika u Srbiji, a niko ne zna gde moze da se nabavi! Slicne probleme imao sam sa realizacijom garancije shtapa (kako te pogodili da nije domace proizvodnje?  :)), a siguran sam da se i dosta vas ostalih moze setiti sopstvenih problema slicne vrste. Stoga teshko moze postaojati opustenost i poverenje u pribor, poshto se malo-malo iznova trazi zamena za neki deo pribora koji se potroshio i nema ga vise u prodaji kod nas, iako ga napolju ima. Ali, kupovina od napolju je obicno skopchana sa komplikacijama, a od pre godinu dana i sa bezobrazno velikom carinom. Pri tome, strani proizvodjachi redovno upucuju na svog OVLASCENOG zastupnika ili distributera u Srbiji. I tu se krug mogucnosti nabavke zatvara ponovo. :mad: :( :lurk:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
??? Nijedan od tih koji su na oba sajta navedeni.
A britanske cene su zaista britanske, kao i plate. :bye:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Struna je Gorilla UC4, fluorokarbon. Da ne bude vise zabune.
http://www.hobbypescasport.it/index.php?main_page=product_info&products_id=129

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Pa nije to bas ni jeftino ni za britanske pojmove - prosecna plata je u rangu £1300-1400 mesecno, a i to je "iskrivljeno" zbog visokih plata po Londonu. Nekadasnja srednja klasa (medicinske sestre, policajci, vatrogasci...) radi za mnogo manje.

Evo pre par dana u novinama kaze poslednja statistika za Skotsku - 11% dece zivi u najvecem siromastvu - zive u porodicama kojima ostaje <£550 mesecno nakon placanja troskova stana. To ti je dovoljno samo za hranu i to ako pazis sta kupujes i gde kupujes. Znaci nema javni prevoz, nema kola, nema garderoba, nema letovanje, nema zimovanje...Dodatnih 18% zivi sa manje <£800 mesecno - ni za njih nema Tubertini Gorille, mozda, ali mozda, mogu da plate £200 godisnje BBCju pa da poneki put odgledaju pecanje na televiziji :(

Uvek sam tvrdio da mi nije jasno kako se u Srbiji i dalje tako dobro zivi obzirom kroz sta smo sve prosli, a uz to ne idemo po svetu i ne pljackamo koga stignemo.

Uz to tu je i Temstica, Visocica, Gradac... Sta BRE ja uopste radim ovde :doh:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Gledas i ucis kako funkcionise organizovana drzava, visevekovna kolonijalna sila sa tradicijom i nasledjem, ali i tehnoloskom perspektivom. U UK nigde nema sjaja, vec organizacije, rada i reda, i to na njihov specifican nacin, potpuno drugaciji od kontinetalnog, ali 100% funkcionalan.
Mozda ces kad se vratis sa novim standardima bar u svojoj neposrednoj okolini moci da uvedes vise reda. :tbumb:

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Kupio je malopre u "klubu Djetinja"  u Uzicu! Kosta 530din. perfektan je konac. Jedina zamerka je bela boja. :p
Za sve vernike i nevernike. :D Gorila Fluoro Carbon 0,14, 100mt. , kg 3,300 !
IMG_3585.jpg

Vrh Dno