pedjabg je napisao(la):Musicarenje je pored toga ili bas u okviru toga i vestina izrade vestackih musica i zabacivanja, zar ne? A o odnosu prema ribi kao bogatstvu, prema prirodi, ribi kao ulovu i kolegama musicarima (i koleginicama musicarkama posebno!) da ne govorimo.Mixmaster je napisao(la):Sve gluposti polaze od nepoznavanja definicije mušičarenja. Mušičarenje je veština lova riba muvama, a u tome ne zaostajemo.
Mixmaster je napisao(la):Naših najboljih vezača muva i mušičara nema po Internetu i svetskoj literaturi, ne zato što nisu vrhunski stručnjaci i talenti, već zato što svetska mušičarska industrija nije našla za shodno da im posveti pažnju. To nije nimalo čudno, jer smo ranije živeli u zatvorenom tržištu, a u poslednje dve decenije ratujemo i smaramo ceo svet.
Oni koji su se istakli u svetu fly tyinga su par profesionalnih proizvođača muva, koji se tako reklamiraju. Ostali, među kojima ima pravih umetnika i ribo-ubica (što dokazuje da su im muve ubitačne i vrhunske), nisu imali razloga niti prilike da se ističu.
Andrija Urban je bio pilot JNA, koliko znam, Goran Grubic je profesor univerziteta, Aleksandar Panic radi u zdravstvenoj ustanovi, kao i Aleksandar Ivanovic, koliko znam... Koji profesionalni vezaci muva? Ili fly caster-i? Opet, koliko znam, najveci pretendent za profesionalca je upravo autor gornjih redova, Srdjan Despot-Blaf i slicni afirmisani musicari koji ne rade nigde sem na rekama. A nema ih bas na Internetu previse kao relevantih citata. Prvonavedeni to rade kao izraz svoje ljubavi prema musicarenju, konstruktivno, doprinoseci njegovom razvoju i afirmaciji srpskog musicarenja u svetu, svako na svoj nacin. Slazem se da ima puno dobrih vezaca muva, ali samo od njih zavisi hoce li se afirmisati na pravi nacin. Neki to bas zarko zele, a neki i ne polazu puno na to.
Sajt jeste prilika, ali njegova sudbina je pokazivala i pokazace jesmo li je iskoristili. Svaa cast za njegovo pokretanje i opstanak, verujem da svi na svoj nacin zele da se nase musicarenje preko njega afirmise. Ali, krajnje je ignorantski porediti SRPSKO MUSICARENJE sa francuskim, ceskim i poljskim, npr., pa i slovackim donekle, jer je u tim zemljama sve na daleko visem nivou nego kod nas. Mzda i u ostalim gore navedenim drzavama, ali o tome malo znam; mislim da je Spanija nama manje poznata, ali prebogata pastrmskim vodama, kao i Italija.Mixmaster je napisao(la):Ovaj sajt je prilika da se dokaže da nismo nimalo zaostali, već u mušičarskim veštinama prednjačimo u odnosu na većinu zemalja.
Kako bi ste lakše shvatili da nismo zaostali u mušičarenju, za početak, uporedite našu zemlju, ili ex Yu, sa Francuskom, Italijom, Španijom, Portugalijom, Rumunijom, Slovačkom, Poljskom....
Nemojte odmah sa Amerikom i Engleskom. Polako... ???
Sigurno je samo da ko se sam mnogo hvali, prikriva nesto sto ne zeli da se vidi.
Profesore, svaka cast!

Mislim da posle ovoga ne treba pisati ...
Ne znam samo kako neko moze da se uporedi sa drugima kada od rodjenja nije ni mrdnuo iz klenovskog budzaka