TEHNIKE ZABACAJA

Z

Zakula

Guest
Ako cemo iskreno,fino mozesh da zabacish samo nekom jakom motkom,mada ne znam koliko ti je tezak taj rak,na kojoj udici je napravljen (#?),itd.....??Ako nemash jak pribor,pokushaj da ga zabacish nekom vrstom elipsoidnog zabachaja....Ali to ne mogu da ti pokazem ovako preko web-a.Moramo u ribolov :yeswink: :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nikada se nisam trudio zapamtiti kako se koji zabačaj zove, ja ih samo učim i koristim tako da ne znam kako bi ti šta rekao...ali sa teškim muvama pazi glavu...u svakom slučaju brzi štapovi od # 5 pa naped bi trebali biti koristni...ja bi radije koristio neku 6icu ili 7icu ali ne uzmi moje savete previše za stručne...ima ovde daleko iskusnijih bacača  ;)
Ako je taj račič težak vodi računa da si ga ne zakucaš u leđa ili glavu... :D ;) može mnog da boli :D Takva iskustva sam stekao na mom početku pre par godina  :D but, "no pain no gain"  :hammer: :smoke:

razbojnik

Junior member
Učlanjen(a)
11.06.2007.
Broj reagovanja
0
Slika stize sutra oko podneva ako ne ranije. Inace pošto pecam pretežno na Belim Timoku i jurim klena koristim AFTM 5 kanap DT-F, 5-6 štap. Raka sam napravio na šaranskoj šestici  dužeg zakrivljenog vrata jer je planiran za upotrebu negde na nekoj lepotici Stare pl. Otežao sam ga olovnom žicom. Moguće da se teško zabacuje i zato što stvara veliki otpor vazduhu :'(

Z

Zakula

Guest
Ne Razbojniche,ne zbog otpora koji pravi ta imitacija u vazduhu,vec zbog toga shto je njegova potencijalna i kinetichka  energija veca od pot. i kinetichke energije konca....(deluje shtreberski ali je tako... :whistle: :whistle:)Logichno,ta razlika je narochito izrazena kada bacash na kracim distancama...Umesto shto koristish kinetichku energiju konca za postizanje kinetichke "E" muve (dry fly casting),ti u tvom sluchaju radish obrnuto...Koristish efekat fizichkog klatna (ne matematichkog :smoke: :smoke:) i svojom imitacijom stvarash dosta "Ek" koja se dalje prenosi na konac i pochinje zabachaj!!Zato se u ovakvim sluchajevima i koristi neki elipsoidni side zabac,koji se u principu zasniva na fizichkom klatnu...

P.S.Zavezi na parche kanapa teg od sto grama,pa pokushaj da ga zabacish klasichnim mushicharskim stright castom  :doh: :doh:,direkt u glavu :hammer: :hammer:,kao shto je reko' pobratim Seb!! :D.Kad te zaboli,shvaticesh zashto je fizichko klatno obavezno!!A zbog jebene fizike je i stvoren mushicharski pribor,a ne zbog pomodarstva!!!Razmislite malo....

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sta ce ti ova NEMAN u kolekciji
Ovo cudo lomi stap..
ZAKULA--------MOTKE--
----POZDRAVVV-----
Daj bar jedan ulov ako je i bio na ovaj E.T.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Naravno da sam se malo nasalio ali daj nesto vise o tom racicu,neki ulov neku informaciju i ako nije problem Materijal kojim si ga sklepao :bye: :bye:

black ant

Newbie
Učlanjen(a)
17.02.2008.
Broj reagovanja
0
ivandrago je napisao(la):
Zdravo svima,

Primeto sam da je Flycasting forum totalno neaktivan.

Ko go ima neko pitanje, problem, zeli savet, ima greske koje zeli da ispravi bice mi zadovoljsto da pomognem.

Pisite!

Ivan Dragojlovic

certified instructor EFFA(FFFE)

black ant

Newbie
Učlanjen(a)
17.02.2008.
Broj reagovanja
0
Poštovani Ivane i druge kolege s foruma, pozdravljam vas sve skupa, imam jedan veliki problem, jako me interesira mušičarenje, nabavio sam i štap s čekrkom klase 5/6, pa me sad interesira kako da se naučim bacati....nešta sam već čitao ali tu ima svašta....znate već......! S poštovanjem...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
uzmi neki film o musicarenju ili jos bolje ako imas prijatelja koji zna da musicari uzmi njega da ti pokazuje

black ant

Newbie
Učlanjen(a)
17.02.2008.
Broj reagovanja
0
može li me neko uputiti gdje da nabavim neke filmove ili literaturu, nemam nikog da mi može pokazat bilo šta o mušičarenju.......

Vrh Dno