Temska

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
...od kojih je koliko njih pecalo na žive mamce?  :blush:

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Goci je napisao(la):
...od kojih je koliko njih pecalo na žive mamce?  :blush:
Prekjuče nisam video ni jednog da peca na žive mamce,ali zato sam danas polemisao sa trojicom,mada je počelo da grmi i kiša da pada a ko nije bio u kanjonu Temštice kad grmi taj nezna šta je grmljavina!!!Tako da su gospoda na brzinu sklopili teleskopske štapove i otišli.

ChaDu

Newbie
Učlanjen(a)
14.09.2010.
Broj reagovanja
0
Cao svima !
Dok sam citao razne price o Temskoj utvrdio sam da je Mixmaster najvise informisan za ovu oblast,pa Mix ako si raspolozen da mi pomognes na moja pitanja puno ti hvala a i ostali mogu da piskaraju :)
Posto planiram da za 1. maj idem u Veliki Jovanovac a to je relativno blizu Temske odlucio sam da svoje prvo musicarenje probam na toj reci :)
E sad, zanima me da li treba da se nosi serum jer nikad se ne zna sta se krije u okolini i koje se zmije tuda krecu da bih znao koji serum da ponesem ?!
A sto se tice samog musicarenja zanima me na koje je musice najbolje pecati na ovoj reci ?
Hvala ! :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Koliko znam Mix je banovan i nije više korisnik ovog foruma,za zmije ti ponesi duboku i udobnu obuću.Ne zavlači ruke po šipražju i kamenjarima i bićeš miran.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
nema mix-a ovde al zato ces ga naci na .net...... :doh: :bye:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
ChaDu je napisao(la):
Cao svima !
Dok sam citao razne price o Temskoj utvrdio sam da je Mixmaster najvise informisan za ovu oblast,pa Mix ako si raspolozen da mi pomognes na moja pitanja puno ti hvala a i ostali mogu da piskaraju :)
Posto planiram da za 1. maj idem u Veliki Jovanovac a to je relativno blizu Temske odlucio sam da svoje prvo musicarenje probam na toj reci :)
E sad, zanima me da li treba da se nosi serum jer nikad se ne zna sta se krije u okolini i koje se zmije tuda krecu da bih znao koji serum da ponesem ?!
A sto se tice samog musicarenja zanima me na koje je musice najbolje pecati na ovoj reci ?
Hvala ! :)

Serum protiv otrova zmiej se cuva koliko znam u frizideru ili na jako hladnom mestu. ko boravi u prirodi i kampuje, onda se zakopava duboko u zemlju. a za nosenje sa sobom, nemam pojma, mozda one kutije za pica sto drze hladnocu ili sta vec. Bolje 4voro oci otvori i lagano, naravno sto vise kroz vodu a menje po bespucu. i da bre ljudi evo dvocifren broj godina pecam suvda i sve i jos na zmiju otrovnicu nisam naisao. izgleda da me nece  :hammer: :hammer: :hammer:mada je nesto i ne trazim  :smoke:

ChaDu

Newbie
Učlanjen(a)
14.09.2010.
Broj reagovanja
0
Ma da bre najbolje je biti 110% oprezan!!!
Ali znam da je jedan drugar isao u CG na reku Komarnicu pa mi je spominjao te serume za svaki slucaj pa reko cisto ono da cujem misljenja :)

pexony

Senior member
Učlanjen(a)
14.11.2008.
Broj reagovanja
0
ChaDu Pozdrav i dobrodošao.Živim u Pirotu i redovno posećujem Temšticu i okolinu,pecam berem pečurke,vozim bajk,pešačim.Lagao bi kad bi reko da nikada nisam video zmiju ali to se obično retko dešava iz tog razloga što obično zmija tebe prva oseti ili spazi a po prirodi je plašljiva i beži.
Od otrovnih zmija kod nas žive poskok i šarka.
Šarka ima trouglastu glavu i rombove na leđima, lično ja sam je retko sretao,a njen otrov nije toliko jak da bi usmrtio odraslog čoveka ali izaziva trajno oštećenje tkiva.
Poskok je prepoznatliv po malom rogu na glavi i njega ima više na našim terenima.Njegov otrov je jači on je najotrovnija zmija u evropi tako da se  u slučaju ujeda mora posetiti lekar.
Znači ne brini slobodno dođi i zakorači u kanjon reke Temske i bićeš oduševljen da nećeš na zmije ni da misliš.
Pozdrav.

ChaDu

Newbie
Učlanjen(a)
14.09.2010.
Broj reagovanja
0
Hvala na informacijama Pexony :)
Super obozavam pecurke...cim nadjem neke donosim ti da vidis da li su otrovne posto se ja ne razumem toliko u to ;) :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Kod mene na jezeru,vikendici,oko stepenica sve poskoci žive!
Ispočetka sam se štrecao i bio nasilan prema njima,a sad ih doživljavam kao sastavni dio prirode,što i jesu.
Često se odmaraju na stepenicama pa ih nekada lagano znam nogom da dodirenm samo da se probude i odu.
Najbitnije da ih ne izazovete,u najgorem slučaju stanete na njih.

P.S.
Malo skretanje sa teme,opasniji su stršljenovi,nedo vam dragi bog da na njih nagazite  :nurse:

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Juce sam posle duuuzeg vremena proveo malo vremena na ovoj prelepoj reci, malo pecao i napravio
nekoliko fotografija, pogledajte...

Vodopad.jpg

pre nego sto sam uopste stigo do Temske, pored puta Knjazevac-Pirot prelepo mesto za predah
ili neko rostiljanje...

IznadHE.jpg

ovde nam je bilo mesto okupljanja...

Brana.jpg

a ovde nesme da se peca

ispodbrane.jpg

kao ni ovde

Temstica.jpg

ali zato ovde sme, juuuris

Temstica2.jpg

Temstica3.jpg

Temstica4.jpg

sve u svemu lep dan u divljini, jedva cekam reprizu

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Druze na predzadnjoj slici se vidi cuvarka i neki stap?
Prelepa priroda i odlicne fotke  :tbumb:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
cuvarka i stap  :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:....radila je glista :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Vrh Dno