Tenkara - Japansko tradicionalno mušičarenje

dragant

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2012.
Broj reagovanja
0
Hvala na dobrim željama.
Ja da budem prvi ! :doh:
Da,  detaljno sam ih proučio, ali virtualno na filmu, a praksa i samo praksa su merilo. I negativni rezultat je rezultat. Možda i takav  može nekome biti od koristi. Probaću.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.011
Mislim da je ova tehnika najbolja za manje rijeke i potoke ;)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
91
Imam informaciju da ce se uskoro moci na trzistu drzave Srbije naci tenkara stapovi....Radice se iz blankova, made in UE  :) Hemingvej ca da budne robna marka....znate ga vec po fly materijalima, predvezima,dabinzima...pozdrav za elan i inicijativu al skroz sam UAAAAAAAAAAA jel tradicija je tradicija za mene(mozda sam i snob zbog toga)  :smoke:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
97
Imao sam prilike skoro da ih vidim.... nista posebno....  :whistle:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ima tenkara blank da se kupi pod Pancevackim mostom. Kosta 100 din petljas od 3m, pravo kod Mikija a ugradi plutu od 10e i eto stapa za 11e ukupno :D

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Jes vala,imas pravo po meni svaki petljas moze da vam ispuni ovo zadovoljstvo,kakva je ovo ipozantna tehnika cudo ,ovo ce biti hit,jos dolazi iz japana uh ,uh,mozda se pojave i flycasteri,pa ce biti polaganja i u tome pa bice i mastera itd,itd, ........ :p

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ahahahah ovo je vrh. Bravo Bahus, polaganje za instruktora Tenkara castinga ahahahahah :D :D

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
tenkara = tirolac na vecim vodama.....po meni je ovo cisto skrnavljenje mocne tehnike zvane musicarenje....

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Ljudi moji kakva smejurija,kada bi ovo videli seljaci sa visocice pali bi u nesvest a jos kad bi smo im rekli da je iz japana ne bi progovorili narednih sto godina a jos kad bi bilo takmicenja i fly castinga onda bi i ovna ispekli i rekli kako je krajnje vreme da i njihov brend udje u svetske tokove ribolova.Uz sve duzno postovanje ovom japanskom gospodinu i njegovoj tenkari,kad bi on video kako seljaci sa visocice ovom tehnikom provlace muvu kroz kamenje zaprepastio bi se a o ovom bi mogao i G-Panic nesto da kaze, ja sam ove ljude gledao i bio u cudu.Eto moje udruzenje ce se prvo prijaviti za ovaj svecani otvor Tenkare FLY,mesto odrzavanja neka bude na radost,recimo Radovanska reka a SVECANI RUCAK na proplanku kraj DRZMIKUROVACKOG POTOKA.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):
tenkara = tirolac na vecim vodama.....po meni je ovo cisto skrnavljenje mocne tehnike zvane musicarenje....

Uh bre pa i nije bas tako. Lov tirolcem je zabranjen dok pec i Tenkara nisu. Znaci nema sanse da se porede. I ok je kome to prija da se zanima Tenkarom, stvarno nemam nista protiv ali imam protiv da se izjednacava sa fly fishingom.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Ja vam govorim kako sa obicnim stapom i vestackom muvom to rade na visocici, kakvi tirolci i bakraci,ciganski pec ili neka tenkara tama i ko zna sta to opste znaci na japanskom.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Pa to je vec diskutabilno... ali ipak, je to jedna vestacka muva. Sad, negde je bas naglaseno na nasem jeziku, dozvoljen je lov 'mahanjem' ili musicarskim priborom. Ovo vec otvara ozbiljnu diskusiju o legalnosti lova ovom tehnikom na nasim rivirima...  ???

Vrh Dno