Dane, da se razumemo, ne protuvurecim ni tebi ni alpu niti bilo kome. Sta vis epazljivo citam svaki post jer moze i meni nesto da promakne, te stoga tako i radim. Ima dobrim delom gde se slazem ali i jednog dela gde se ne slazem. Pokusao sam precizno i sto jednostavnije da napisem ali je to bogami itekako opsirno polje pa se dobar a vazan deo i preskoci.
Pocetniku terba ove stvari pojednostaviti.
Probacu veoma skraceno kroz crte da preslikam pocetnicke casove od prvog casa kursa gde ima vise vremena za rad
- Nikad ne preskacem. pokazujem i objasnjavam iz cega se sastoji musicarski komplet: stap , cekrk, kanap, predvez, konektor, tipet.
- Akcije stapove, ukratko o vrstama cekrka
- Vrste kanapa (DT, WF, SH, plivajuci, tonuci...)i njihove namene
- Predvez, vrste, oblik i dr
PRVI CAS je ONFORMATIVNOG karaktera gde dotaknemo svaki deo da shvati delove koji cine musicarski pribor
Drugi cas
Mehanika, kinetika, fizika zabacaja
- sta to puni, savija stap, sta se desava kada zaustavimo stap. Kako to stap prenosi energiju na kanap, odakle je skupio tu energiju itd
- BITAN DEO kroz neke od vezbi pokusam da mu razvijem osecaj za punjenje stapa, tu ima vise nacina pa pronalazim njemu koji je odgovarajuci
Treci cas
Pick Up Lay Down - podizanje i spustanje kanapa sa duzinom glave sa nek tri duzine kanapa, 6,9,12 m da stekne sliku oko back stopa, pravolinijse putanje i dr
Cetvri cas
Roll cast...
itd dosta sam ispustio, nesto preskocio ali generalno gledano u tempu brze sporije od klijenta
Pitanje a i ne mora da bude pitanje
Za podizanje i spustanje kanapa s vode koliku ulogu igra TEZINA KANAPA (jos i ako je broj jaci!)
Za Roll Cast koji je kanap najbolji izbor.
OVO SU POCECI AKO SE SLAZETE. Ako ne ok...