Opet.
Mušičarenje je sportsko ribolovačka tehnika koja se razlikuje od drugih tehnika po tome što svoj mamac zabacujemo težinom kanapa. Mamce koje koristimo nazivaju su "mušice" iako ne imitiraju samo insekte. Te mušice su umetni mamci koje vežemo thnikom vezanja.
To je apsolutna istina za sve hteli to ili ne. Pošto nas je 100 ljudi tu je i 100 čudi. Zato svako ima pravo da razumije to na svoj način i zamišlja pravo mušičarenje na svoj način.
Nekome je pravo mušičarenje ako koristi popere da bi ulovio neku grabežljivicu još uvek pravo mušičarenje dok mu upotreba nekog rotirajućeg krila pada iz tog konteksta. Čovek ima pravo, to je za njega njegova subjektivna istina i tu je srečan.
Za nekoga drugoga je nešto drugo itd.
Na kraju opet, dok god bacamu umetnu imitaciju urađenu tehnikom vezanja težinom kanapa to je sve deo priče "mušičarenje"....ostalo su sve naše fikcije šta jeste i šta nije.
Mene iskreno totalno zabole ko šta misli o strimerisanju, nimfarenju itd. Dok jedni love na sve moguče tehnike i onda se prave pametni oko mušičarenja i koje je pravo ja lovim samo mušičarskom tehnikom

i dok za jedne postoje štapovi samo od wt2 do wt5 za mene postoje od wt000 do wt14 i +
Još nisam čuo niti ptočitao niti jedan argument koji bi promenio moje razumevanje mušičarenja koje nije samo moje nego večine nas. Uglavnom svi ti argumenti su sa priokusom neke kivnje i neke nostalgije i glase "to je tako zato sto je tako"