Udice

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
Ove gamakatsu moz da se poseres, jedino valjaju one vece velicine i one za nimfe. Uostalom neka kaze Simpson kako se proveo sa adamsima koje sam mu navezao na #14,16 i 18.
TMC i TACKA.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Masic wrote:
Gamakatsu je jako prisutan na nasem trzistu..a prevashodno razlog tome je kvalitet..koristio sam i Tiemco (jako mi se svidjaju za suvu muvu)..mustad,hayabusa,wmc..ali gamakatsu je stvarno samo jedan..

P.S.

Kako sam cuo (nezvanicno)...SportCom vise nece uvoziti program Gamakatsu-a,vec neka firma iz Cacka..trac ili istina? fly_dontknow fly_dontknow

Ae bre Masicu ne trabunjaj, "a prevashodno razlog tome je kvalitet"

Prevashodno razlog tome je solidan distributer u Holandiji kao i povoljna cena za nase uvoznike koji se ugradjuju samo 100%. Volim sto poznajes materiju!!!
Nezvanicno si mogao da cujes sta hoces ali zvanicno mogu da ti kazem da Gamakatsu trenutno uvoze makar 3 firme!
A sto se ne zapitate sto nema drugih proizvodjaca udica?? Zar mora da se hvali samo ono sto nam nasi "uvoznici" ponude ili umemo da razmisljamo i svojom glavom?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Normalno je da Gamakatsu vlada našim tržištem, jer je kvalitet koji nudi veoma dobro usklađen sa cenom. Slučajnost je što je Sport Com, uvoznik originalnih paketića ovih udica, baš iz mog rodnog grada. Ja nisam besplatni promoter bilo koje firme, ali zar treba zažmuriti kada u prodavnici vidite gomilu različitih modela i veličina mušičarskih udica. Treba pohvaliti takve trgovine, jer nam obezbeđuju neophodne stvari. Firme poput Sport Coma zarade oko 1 promil od mušičara, ali ih poštuju i snabdevaju vrhunskim udicama po super cenama. Kako treba reagovati na to? Ko osuđuje tako nešto ili greši ili ima neki čudan naum. Među nama ima i takvih, koji ne vole bilo šta što se kupuje u našim trgovinama. Kada bi se sutra otvorile trgovine SAGE ili Winston, odmah bi ih odbacili i hitno nabavili pribor koji se kod nas nikad neće pojaviti.
Ipak, ja mislim da Srbija nije na kraj sveta i da su nam potrebni distributeri i VMC-a, Tiemca, Kamasana, Ownera i Gamakatsu-a. Za sad nas dobro snabdeva samo Gamakatsu i svaka im čast na tome.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Meni je dovoljan i osmeh i dobrodoslica musicarima. Toga nema u drugim radnjama. Cak nam dele i specijalne musicarske kataloge! Kao da smo negde u "Evropi". Jebote, Nis nikad iz Evrope nije ni izlazio! Na rafovima Sport Coma visi desetak modela Gamakatsu musicarskih udica i to, u po 3-4 najpopularnije velicine! Zar treba jos i da mi plate da bi me to odusevilo?

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Ja stvarno nisam bio u SportCom-u jedno mesec dana i mozda su dobili udice, ali sam siguran da taj osmeh nisam bas cesto vidjao,a ni taj spec. katalog...ali i dalje mislim da kod nas gamakatsu dobra kupovina. Nisam probao gore navedene, ali ne moze valja toliko da se razlikuju??? Meni je bitno da je ostra, jaka(da ne puca u stezi-kao VMC)da ne rdja... Mislim da danasnja tehnologija proizvodnje ne dozvoljava prevelike razlike izmedju navedenih proizvodjaca-procenti su u pitanju.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Stani malo Simpse..da nisu kvalitetne Gamakatsu ne bi ni bile toliko popularne medju musicarima u celoj Srbiji..vec bi ih svako izostavio,izbegavao zaobilazio..pricao lose o njima itd...samim tim ne bi ih ni uvozio uvoznik ( a kako neko rece ima makar 3 uvoznika Gamakatsua)..to neko mora da kupi :hammer: :hammer: ...zar ne.. (musicari Srbije),ali ogromna vecina je itekako zadovoljna odnosom cene/kvaliteta koje one pruzaju...to mozes i logicki da zakljucis kada bi malo razmislio SVOJOM GLAVOM...

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Masicu Simpson je stariji covek od tebe i od mene, tako da bi trebalo da ga postujes. Ako nije u pravu to bi mogao lepo da mu kazes, a ne tako. Druga stvar ima mnogo boljih udica od Gamakatsu-a. Nikakav problem za velike dobavljace da uvoze i druge vrste udica, npr. TCM, ali na njima nema tolike zarade, ti nisi svestan koliko je ova Gamakastu udica jeftina, ali svi se ugrade bar po 100%. Na TCM udicama ne moze tako, ako bi se svako neprimerno ugradjivao cena jedne bi bila 30din. Zato ih i ne uvoze. Tako da nam ostaje Gamakatsu koji je kod vas u Nisu 130din pakovanje od 25 komada, a to kad dodje u Pozegu, Uzice i Ivanjicu vec izadje na 200din. Uzimajuci u obzir da na vecu kolicinu cena ide dole, onda i mali prodavci nalaze zaradu koja je priblizno 100%. Treba razbucati monopol. Treba uleteti na nase trziste sa svakojakim udicama TCM, VMC, OWNER..., pa i sa Gamakatsu udicama, to bi dovelo do toga da bi konkurencija obarala cenu pa ne bi u Pozezi, Uzicu, Ivanjici, Ljuboviji pakovanje od 25kom bilo 200din nego 150 sto je normalno. Sto se tice kvaliteta, "koliko para toliko muzike".
Pepo, nisam siguran da je to sto si ti uzeo orginal VMC. Ja jos uvek nisam ima slucaj da mi ta udica pukne niti da zardja. Ako nadjes orginal neces imati problema. Ja sam u Milanu preprosle godine kupio orginal VMC i TCM udice, to nisi mogao kljestima lako da iskrivis kamoli rukama. Za varalice sundjeraste pesheve najbolje su VMC trokrake.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Apsolutno si u pravu Sumadinac,Simps jeste steriji i od mene i tebe zajedno..i itekako imam postovanja prema njemu (zbog njegovog znanja)..ali ako se sa necim ne slazem uvek cu to da mu kazem ( i bilo kome drugom)...i ne znam gde si ti video da sam mu ja pokazao nepostovanje..

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja ne ocekujem da me neko postuje zbog toga sto sam stariji. Naprotiv, ako sam stariji, a gluplji, nema razloga da me neko postuje. Postujmo dokazano, ono sto donosi rezultate i ono sto vidimo svojim ocima!
Htedoh reci: Nasa starost nema mnogo veze sa udicama.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Masicu dragi, Gamakatsu se kupuje zato sto je JEDINA musicarska udica kod nas zastupljena redovnim kanalima. Ekonomskim recnikom receno to se zove MONOPOL na nasem trzistu udica. Da imas izbor kao u vecini zapadnih prodavnica, verujem da bi ti Gamakatsu bio medju poslednjima na koje bi se uopste osvrnuo!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja se u prodavnicama osvrcem samo na ono sto vidim. Kada bih se osvrtao za necim cega nema ljudi bi pomislili da sam skrenuo.
Kad u nase prodavnice stignu neke druge udice tada cemo i o njima. Ja prizeljkujem da se to desi. Voleo bih da kupujem najbolje udice na svetu! Jos kad ne bih morao da ih narucujem naslepo preko Interneta, placajuci postarinu i ostale dadzbine, to bi bilo super. Hocu da me proizvodjac ispostuje i da i ja, kao i svi normalni kupci, mogu da pipam, biram, vadim, mirisem, a kad nemam lovu pozajmim udice koje mi trebaju.
Jos nesto: Nije tacno da Gamakatsu udice nisu vrhunske. To je teska laz. U vecini americkih kataloga se bas tako preporucuju, kao VRHUNSKE!

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
E moj Mixmasteru, moja keva je pre par dana kupila neki vrhinski prasak za ves, pa je sprzila sav ves sa njim. Od 10 praskova na 9 je pisalo vrhunski!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MixMaster wrote:
Ja se u prodavnicama osvrcem samo na ono sto vidim. Kada bih se osvrtao za necim cega nema ljudi bi pomislili da sam skrenuo.
Kad u nase prodavnice stignu neke druge udice tada cemo i o njima. Ja prizeljkujem da se to desi. Voleo bih da kupujem najbolje udice na svetu! Jos kad ne bih morao da ih narucujem naslepo preko Interneta, placajuci postarinu i ostale dadzbine, to bi bilo super. Hocu da me proizvodjac ispostuje i da i ja, kao i svi normalni kupci, mogu da pipam, biram, vadim, mirisem, a kad nemam lovu pozajmim udice koje mi trebaju.
Jos nesto: Nije tacno da Gamakatsu udice nisu vrhunske. To je teska laz. U vecini americkih kataloga se bas tako preporucuju, kao VRHUNSKE!

Mixe, placas ti i postarinu i dazbine i u tvojoj omiljenoj prodavnici, nemoj da brines!

Gamakatsu udice su daleko od vrhunskih, samo su nuzno zlo.

U Americkim katalozima pored 90% artikala stoji rec "vrhunski", da nije tako, veliki broj njih bi morao da stavi katanac na vrata. Srecom po njih uvek ima i onih poput tebe koji poveruju svemu sto procitaju :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ovo mi nije jasno. Juce sam sa Lakijem cekao sat vremena u posti da mu se posalje preko 500 Gamakatsu udica, a sad... Sumadinac, sta ti je? Ovo je neverovatno!
Na Gamakatsu udicama ne pise "vrhunske". To ja kazem. A kad ja to kazem, treba verovati, jer ja ih ne prodajem, niti zaradjujem od njih. Samo ih koristim, poput vecine nasih musicara i veoma sam zadovoljan. Ponekad poklonim po koju kesicu ili se mlatim cekajuci u redovima da bih, zarad prijateljstva, nekome iz daleka poslao zeljene Gamakatsu udice. U mom interesu nije da besplatno cekam redove i trosim dragoceno vreme. Necu vise da hvalim udice koje koristim i placam. Izadjose mi vene na nogama cekajuci na postanskim salterima! Od sad cu se ponasati kao i svi "normalni" ljudi. Tad me niko nece optuziti da nesto muckam. Jebote, otvorise mi se oci. Hvala, Sumadinac! Mnogo sam naucio danas.

Vrh Dno