UiP kod ostalih ribolovca

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Opet kažem: Mušičarenje je samo način ribolova (doduše prelep) i ništa više od toga.
Nije nauka, nije umetnost, nije sport, nije način života ...  :nowink:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Eto nama najeba - narednih 28 postova će biti rasprava da li je mušičarenje sport.  :D

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
E Goci,Goci....vidis ,Ti varalicaru sta nam radis....ustaj narode musicarski, u boj,booooooooj protiv svega sto nije na nasoj strani, ko ne misli kao mi, ne ljubi i nepusta sve!!!!  :bleh:

A jes stvarno svi nose ocale i svi cepaju somove,svaka im cast i svaki im se dao  :tbumb:
Goci,rode simnjiv si mi skroz... ;) :)

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Od sve muke, moj crveno-beli brate, svi ovi uslikani UiP varaličari su mušičari, tj. bar ponekad mušičare, isto kao i ti. Onaj prvi sa 4 bucova letos na suvu muvu uhvatio (i pustio) klena od oko 2,5 kg, onaj prvi od 2 ista sa naočarama naklepao pastrmke na Moravici na nimfe...

Čudno su voće neki (srećom retki) mušičari. Oni druge ribolovce, čak i kolege mušičare, svrstavaju po tome šta NE RADE, a ne po tome ŠTA RADE. Ako 30 x godišnje mušičariš, a ostalo vreme ideš na posao, jedeš i spavaš, onda si mušičar. Ali ako 30 x godišnje mušičariš, a preko toga još 60x varaličariš, onda više nisi mušičar, sada si varaličar! Postavlja se pitanje šta si ako 30x godišnje mušičariš, a 60 puta godišnje igraš basket? Ti nisi mušičar, ti si basketaš!  :-*

Ja godišnje oko 20 x mušičarim, 40 puta varaličarim, 40 puta igram mali fudbal, 20 puta igram basket, 10 x planinarim, 7 dana skijam... Šta sam ja, bem ti sunce!?  :lol:

Ali kad pecam, nevezano da li je spin ili fly pribor, nikada ne ubijem salmonidu, klena, bucova, basa... Zanimljivo je da nikada i ne ponosem ribu kada koristim fly pribor, iako je bilo puno lepih pastrmki, štuka, klenova...

p.s. Tema je totalni krš, kao da je neki varaličar otvorio!  :doh:

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Goci je napisao(la):
p.s. Tema je totalni krš, kao da je neki varaličar otvorio!  :doh:
POTPISUJEM!!!!!!!

Sreca i sto su retki oni musicari koji misle da su pokupili svu pamet ovog sveta,pa daju sebi za pravo da omalovazavaju postove mladjih i manje iskusnih  kolega i to u onim temama koje nemaju puno veza sa musicarenjen.A kad isti taj mladji kolega pita za savet nigde nikog!!!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
maxfly je napisao(la):
Simpsone...To TI kazes da je stav pogresan...

Ne kazem ti ja nego celokupna svetska nauka, ribe nisu svesna bica, one nemaju predstavu ni ko su ni sta su. Nemaju emocije i osecaj za dobro i zlo pa zato prestani da se lozis da im cinis neku uslugu time sto si ih pustio. Njima je to sve jedno i uopste se ne raduju kada ih pustis i ne prave zurku zbog toga. Stav ti je dakle skroz pogresan i umesto da nesto prihvatis i naucis ti se duris. Ako tako izgleda "pravi musicar" kakav ti zelis da budes, onda jbg.

Uostalom ne volim ni kada me neko naziva "ribolovcem",jer me tad trpa u "isti kos" sa ostalim ribolovcima.
Mi musicari smo posebna sorta ljudi a ne ribolovacau i tako zelim i da me tretiraju!!!!

Ovde nisi pominjao hvaljenje po gradu, uostalom to isto radi i najveci deo musicara. A to da si ti posebna sorta ljudi ti verujem jer zaista je malo ribolovaca koji ne znaju ove elementarne stvari o ribama.

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
maxfly je napisao(la):
Da li se nekom desilo da se zapita kako se riba oseca u onom momentu kada je pustimo nazad u vodu.E zbog tog njenog osecaja da nas je pobedila a i naseg osecaja da smo u tom momentu ucinili nesto plemenito a u istom momentu i pobedili ja izlazim na vodu.
E taj osecaj je neprocenjiv i zato ja vec 4 godine samo musicarim a ribolovacki pribor sam podelio ili menjao...
Ja nigde nisam rekao da prave zurku! !Samo sam hteo da kazem dali se neko zapitao kako se riba oseca...A da li riba oseca ili ne oseca na Google.com ima raznih tumacenja.Ali ajd to je nebitno..Bitno je da se ja dobro osecam kad ribu vratim nazad.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Druze moj kada bi se ribolovac pitao kako je ribi, koja je onda svrha ribolova uopste? I riba se ne oseca, pod hitno reinstaliraj Windows jer tvoj google.com ocigledno ne valja. :D

U celoj prici najbitnije je kako se ti osecas, vratio ribu ili ne bitno je da je tebi dobro. Ono jeste ipak malo sebicno ali 'ajde :hammer:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
PROTICU bas sam juce imao bucka na zaru i u slast sam ga pojeo :)))

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
maxfly je napisao(la):
Bitno je da se ja dobro osecam kad ribu vratim nazad.
simpson H je napisao(la):
U celoj prici najbitnije je kako se ti osecas, vratio ribu ili ne bitno je da je tebi dobro. Ono jeste ipak malo sebicno ali 'ajde :hammer:
Vidite da ste se složili  :D, a i ja sa vama  ;).

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Sale uopste nije siroko prihvacen medju musicarima, pogotovo ne nasim. Prihvacen je tamo gde mora da se prihvati jer tako kaze gazda vode. Mnogi za sebe kazu da su C&R musicari i slikaju se kako pustaju ribe u reviru, zar nije presmesno? I stvarno nema potrebe da kopiras mixmastera bas u svemu jer to za skromne ulove i C&R je njegova originalna misao.
bojane i tebe cu da kopiram ako ikada napises nesto sa cim se slazem i procenim da je pametno  ;)  :hammer: :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
bojane i tebe cu da kopiram ako ikada napises nesto sa cim se slazem i procenim da je pametno  ;)  :hammer: :hammer:

Da si mogao sam da smislis to, pa ok da se postuje takav stav. Ovako si obican prepisivac i plagijator :bleh:

A ja sam presrecan sto ti ne nalazis nista sa cime se slazes u mojim postovima i sto ne vidis nista pametno. To mi je jedan od pokazatelja da sam na pravom putu.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Da si mogao sam da smislis to, pa ok da se postuje takav stav. Ovako si obican prepisivac i plagijator :bleh:

A ja sam presrecan sto ti ne nalazis nista sa cime se slazes u mojim postovima i sto ne vidis nista pametno. To mi je jedan od pokazatelja da sam na pravom putu.
pa srecan ti put na tom putu  :firends:
ajde sto se ja ne slazem sa tobom ...to i nije bitno . ko sam ja ? nego sto se niko ne slaze sa tobom  :doh: e to je vec problem . evo i na ovog momka ovde si zabedio . covek ima neko svoje vidjenje musicarenja i dozivljava ga veoma ozbiljno i emotivno . ni ja se ne slazem potpuno sa njim ali postujem njegovo misljenje jer ima pravo na njega i necu da pokusavam da napravim budalu od coveka zbog toga sto mislim drugacije
nego da pricamo mi o temi malo... dubok utisak na mene je ostavio ovaj gocijev zadnji post  :tbumb: mnogo bitnih stvari je napisao ovde  :yeswink:
gde ti tu sebe vidis? jesi li ti musicar koji varalicari ili varalicar koji ponekad musicari ?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
pa srecan ti put na tom putu  :firends:
ajde sto se ja ne slazem sa tobom ...to i nije bitno . ko sam ja ? nego sto se niko ne slaze sa tobom  :doh: e to je vec problem . evo i na ovog momka ovde si zabedio . covek ima neko svoje vidjenje musicarenja i dozivljava ga veoma ozbiljno i emotivno . ni ja se ne slazem potpuno sa njim ali postujem njegovo misljenje jer ima pravo na njega i necu da pokusavam da napravim budalu od coveka zbog toga sto mislim drugacije

Ko to niko? Ti, Shone, maxfly, mozda gegula ko jos? Pokusavas da budes duhovit, ali ti ne ide, ne moras uopste da stavljas smajlije jer oni znace nesto sasvim drugo u postu. Djordano Bruno je goreo na lomaci kao jeretik zbog takvih koji se nisu slagali sa njim... No nije ni bitno, ako je to tebi problem meni nije.

Jednostavno decku sam rekao da mora da smanji dozivljaje jer debelo nije u pravu, to sto mu se ti uvlacis u bulju ili ne umes da mu objasnis je nesto sasvim drugo. Zamisli kakav bi olosh bio da ga pustim da misli da ribe razmisljaju i imaju emocije a znam da to nije tako?Njemu se ne svidja sto to nije tako, a moze da mu se ne svidja ali je tako i nikako drugacije.

Sebe vidim kako se vidim i onako kako meni odgovara, kako me ti vidis to me uopste ne zanima jer ja ne pecam zbog tebe. Vrlo prosto i jednostavno. 8 god nisam uzeo u ruke varalicarski stap, nisam ga ni imao, a onda sam se uzeleo smudja sa 10m dubine kada klepi po twisteru. Uzeleo sam se ribe od 15+kg na stapu i uzeleo sam se ribolova koji mi traje 2 sata a ne ceo dan i 3 sata u kolima, i bole me ledja i sve manje vremena imam da obilazim reke Srbije. A zivim na 500m od dve najvece.

I da se vratim na temu, vracaju ribe i drugi ribolovci osim musicara ali generalno je UiP kod nas smesan. I sto se tice musicara a i ostalih ribolovaca. Generalno veci je podvig vratiti ove ribe sa Gocijevih slika nego one lipljancice od 25cm ili sitne pastrmke a da ne pominjem sve revirske ribe kako se to obicno predstavlja po nekim forumima.

Vrh Dno