Blagoje ako je sam naziv toliki problem, onda admine za gusu da vatate
Ja sam poslao clanak samo sa nazivom back cast, a Underhand je sigurno dodat da bi se po naslovu moglo zakljuciti da spada u grupu tekstova sa nazivom underhand, i to za kasnije citaoce, sto licno mislim da je ok, ali ako stvara zabune, moze se sam naslov drugacije formulisati. Dakle, nek Ivan i Laza odluce da li ce menjati ili ne, meni je ok, bilo kako.
Odlicno je sto imas njegovu knjigu

, jer mozemo iz izanalizirati gde i kako H.Mortensen dodaje nesto svoje. U opisu overheada sad, a kasnije underhanda se necu toliko bazirati na njegovom objasnjenju osnovnog pokreta vec direkto na G.Anderssonovom koji se poklapa i sa K.Mathisenovim objasnjenjem. Jer su pokreti overheada usko povezani sa pokretima kako jednorucnog, tako i dvorucnog underhanda, tako da ne mogu uzimati overhead od Mortensena a kasnije govoriti o originalnom Anderssonovom UH
Neko je pitao Anderssona zasto ljudi i posle kurseva tesko izvode underhand? Plate kurs, zarko zele da nauce, da savladaju tehniku ali im nikako ili uz velike poteskoce, ne ide od ruke. GA je rekao: ``Zato sto ne pocinju od pocetka, a pocetak je overhead. Ljudi misle da mogu zadrzati svoj nacin bacanja overheadom, a usvojiti UH. To je skoro neizvodljivo, zato je mnogo lakse nauciti UH onima koji bacaju samo dvorucnim a najlakse onima koji usvoje overhead underhand pokretima``.
Ja bih samo dodao da overhead iz underhand pokreta nije samo osnova za ucenje underhanda. To je jedan izvanredan stil sam za sebe. Poznajem mnoge koji nikad nisu uzeli dvorucni ili switch stap u ruke, a iskljucivo bacaju ovim stilom.
Hvala Kuzmo, vidim da citas izmedju redova i unapred znas sta sledi :firends: