Prvo bolje je da naslov bude '...alohtnih vrsta...' posto se necemo zadrzati samo na basu, Seb i ja smo resili dorada da pustimo pa ti vidi

Ja sam sa svojim prethodnim postom hteo samo da pokazem da temu ne mozemo gledati crno belo. Covek se bio naucnik ili ne istripuje zbog svog ega da je mnogo bitan faktor. A nije! Pre nastanka coveka je nestalo na milijarde starih i nastalo verovatno toliko novih vrsta biljaka i zivotinja. To je prirodan proces.
Ponavljam nije mi mi namera da degradiram nauku i kazem ajde da gurnemo sve sto nam padne na pamet u najblizu vodu da bi zadovoljili svoju potrebu svoje guzice, a da uz to poremetimo citav ekosistem. Ali takodje smatram da je svaka iskljucivost pogresna. Uz adekvatan plan naucnika i zelja ribolovaca smatram da se cesto moze naci kompromisno resenje koje je prihavatljivo sa obe strane.
Imam jednu neproverenu informaciju pa bih voleo da cujem nekog upucenijeg. Naime cuo sam da je u Vlasinsko jezero unet amur sa namerom da smanjuje neku vrstu alge ili sta vec jer je kazu pretilo da se jezero prekrije njom. Dal je to istina i kako ce da bude reseno to sto je amur na listi za obavezni odstrel?