Zapadna Morava

maksmare

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2013.
Broj reagovanja
0
Slažem se u potpunosti sa tvojim razmišljanjem tommylee  :( Mislim da je načinjena velika, neprocenjiva šteta ribljem fond  :(
Tek sada sve kolege koje su ribu nosile kući treba dobro da razmisle šta gubimo uzimanjem jedne odrasle jedinke prirodi...

Brutallis

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2008.
Broj reagovanja
0
tommylee je napisao(la):
Kod nas je Drina izbacila dosta ribe,kupili seljaci po njivama

sarance.jpg

maksmare

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2013.
Broj reagovanja
0
Ovo je slika iz naselja Adrani kod Kraljeva, postoji i jedna gde momak sarana u kofi nosi i pusta u moravu...po mom misljenju to je bolje... :yeswink:

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Mare,nema covek struju,a vlazna drva pa ne moze da ga przi. Bolje nazad u reku  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
morava u trsteniku trenutno je na 16...opada veoma brzo , kao sto je i nadolazila . od juce za 60cm
danas sam na gradskom stadionu u cacku pronasao ove dve ribe par stotina metara od reke , gotovo na samom fudbalskom terenu.veca je negde do pola kilograma . nije dobro sto ovako brzo pada , mnogo ce ribe ostati zarobljeno

24cz9dt.jpg

maksmare

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2013.
Broj reagovanja
0
Mafke meni je potpuno isto da li je riba zavrsila u tiganju, zamrzivacu ili kao na Sasinoj slici...ako nije u Moravi onda nije ziva  :( 

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ribama je svejedno kako ce da zavrse , kao na slici ili u mojoj cuvarci . razlika je u tome sto u mojoj cuvarci zavrsi bezvredno mali broj koliko ce zavrsiti kao na slici .
ja postujem tvoj izbor i tvoje motive da oslobadjas ulov , ali veruj mi da ima dovoljno ribe u moravi da posteni ribolovci isprljaju cuvarke. pastrmkama srbije je mnogo vise potrebna reklama i propaganda c&r filozofije . morava je veoma daleko od toga da postane ugrozena reka . cak i posle ovakve katastrofe bice dosta riba u reci  ;)

maksmare

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2013.
Broj reagovanja
0
Sasa nisam ni imao nameru da ubeđujem nikoga u ispravnost mog stava, niti sam rekao da je onaj koji odnese rubu kući u čuvarci pogrešio, naravno ako je riba u meri i ako je ulovljena na propisan način tj na jednokraku udicu, ako je broj riba dozvoljen...momak na slici je ribu uhvatio rukom na ulici, to po meni nije ništa manje prekršaj nego mreža, grabulja...doduše ne znam da li je ušla u njegov posed  :hammer:
Naime rekao sam da je u stanju morave kakvo je sada i u situaciji kada se ne zna šta je sa mlađi i ikrom, po meni, loše nositi odrasle jedinke kući...zaista nemam nameru da polarizujem mušičare na dobre i loše, niti mislim da sam ja koji ribu ne nosi kući više upravu od nekoga ko je nosi, zabrinutost za jednu meni dragu reku ne treba niko pogrešno da tumači  :nowink:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
svi koji zloupotrebljavaju poplavu i izlovljavaju ribu nisu nista bolji od onih koji mlate ribu eksplozivom ili strujom  :nowink:

maksmare

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2013.
Broj reagovanja
0
Apsolutno se slažemo, sada je po meni na glavnom ispitu ribočuvarska služba...sada se traže mreže po poljima, sada se vraća riba koja se primeti u njivi i ne može da dodje do matice....sada nema sna za ozbiljne ribočuvare a zašto ne i ribolovce  :yeswink: Ribočuvarska služba "Vidre" iz Kraljeva to rade sasvim dobro i zaista nema bojazni što se tiče Kraljeva i okoline ali kada pomislim na druge delove  :doh:
Na žalost ima puno ribe koje su ostale bespomoćne i sudbina im je kao paru sa slike koju si ti postavio  :(

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ljudi, šta je Vama? Najmanje bitna stvar u državi, trenutno, je riblji fond. Ljudi ostadoše bez kuća i imovine a Vi se sekirate za riblji fond i dali će neko sada da ih sakuplja po njivama. Sad je samo to ljudima na pameti posle ovakvih poplava, kako da napune pregorele zamrzivače, koje ko zna gde je voda odnela.

maksmare

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2013.
Broj reagovanja
0
Narvno da je ovo u pogledu katastrofe koja nas je zadesila totalno nebitna tema ali isto tako smatram da nije nevažna, pogotovu za nas koji volimo mušičarenje i prirodu uopšteno...smatram da nisam pogrešio ni ja ni sasa ni mafke niti bilo ko ko piše o problemu koji je promil u problemoma koji su nas zadesili...to svakako ne značu da pisanjem o problemima koji su zadesili našu zemlju ja pomažem istoj, nego konkretno slanjem poruke na 1003 ili zasukanim rukavima pa lopata u ruke :yeswink:
Moramo biti svesni da život teče dalje a ja svakako želim da pecam ribu i ubuduće :yeswink:

Vrh Dno