Ja imam lepa iskustva sa bambulom i isto tako sa njenom rođakinjom iz amerike "coffe'-fly" ;-) ako ocete slike vec ste ih mogli videti negde pod tim temama, mislim da je jedan klen uvacen na kafenu bas u mojoj galeriji. Iskreno imam podjednaka iskustva sa original bambulom i onom od kafe. Obe su ubojite, mada je ova nativNiš ;-) Bambula by MixM. mnogo dugovečnija i meni barem samo za nijansu bolja, naprednije, ne nalazim pravu reč, no...radije nju koristim, ali u ribolovu su obe opake...
Nacin na koji ja koristim ovu muvu je, nazovimo to, "atraktivistički"!

Šta mislim pod tim? Recimo klen, ako mu se prišunjamo i bacimo muvu u njegovo vidno polje što od znatiželje što od halapljivosti on će ju zveknuti. Pastrmka isto, no, kada je selektivna treba malo vise truda ali prava prezentacija i prikradanje rese sve. Naravno kada je rec kod prezentacije...moja najbolja iskustva su sa ovom muvom da ona prva pada na vodu ;-)
PS.
lepo pozdrav svima koji se budete složili sa mnom u vama koji se ne budete složili sa mnom. To je moje iskustvo i ne mislim tupiti o tome, jer kada neke stvari ponovis vise puta i proveris sve sto puta dobijes realne rezultate i spoznaje, barem po pitanju ribolova.
bistro vam bilo!