Barbus barbus - Mrena

babac

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2009.
Broj reagovanja
0
E kolko puta sam gledao moravske mrene kako iskacu i riju kamenito dno a nece nijednu moju nimfu. Isao sam nekoliko puta na stara proverena mesta gde sam ih ranije pecao na plovak i sta sve nisam probao ali bez uspeha. Sve do proslog avgusta kad sam imao srece da za nepunih sat vremena na dobro otezanu nimfu zecije uvo ulovim 3 siljke(mrena oko 0.5kg) i jednu malo vecu. Neverovatan je osecaj imati mrenu na musicarskom stapu. Koristio sam i mali indikator da bih mogao da lakse vodim nimfu tamo gde treba. Neverovatno lepa i sportska riba i vredi se malo potruditi oko nje, ali definitivno nije dobar izbor onih sa slabim zivcima.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
leglo...
[youtube]http://www.youtube.com/v/FOpEYtYBhdY?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash [/youtube]

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Lele,šta je bogato ovde,kao u ribnjaku!

babac

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2009.
Broj reagovanja
0
babac je napisao(la):
E kolko puta sam gledao moravske mrene kako iskacu i riju kamenito dno a nece nijednu moju nimfu. Isao sam nekoliko puta na stara proverena mesta gde sam ih ranije pecao na plovak i sta sve nisam probao ali bez uspeha. E onda sam i imao srece da za nepunih sat vremena na dobro otezanu nimfu zecije uvo ulovim 3 siljke(mrena oko 0.5kg) i jednu malo vecu. Neverovatan je osecaj imati mrenu na musicarskom stapu. Koristio sam i mali indikator da bih mogao da lakse vodim nimfu tamo gde treba. Neverovatno lepa i sportska riba i vredi se malo potruditi oko nje.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
klen u mrestu.....naravno da ih je gomila...mada ove mrene :D

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
:) sada, kada sam ponov gledao filmcic, pre bih ga stavio pod musicarenje klena nego mrenu.  :) Nasao sam ga bio u grupi videa za musicarenje mrene.

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Malo zaboravljena tema, ali bih voleo da je malo ozivite i pomognete mi...
Dakle, zivim u opstini Leposavic na Kosovu, kroz koju protice Ibar... Reka je poslednjih godina malo zivnula od velikog trovanja, tako da je i riba polako pocela da dolazi iz donjeg toka. Skobalj je ove godine cak zakacio i delove juznije od Leposavica, nema ga u velikoj meri kao na nekim drugim rekama u Srbiji, ali ga ima dosta. Cudna pojava ove godine je da se na jednom prelepom delu Ibra na samoj granici pojavila mrena. Primerci su zavidnih velicina od 1kg do 3-4... Lovi ih samo jedan stari ribolovac - plovkaros. Moj tata je izvadio jednu kilasicu u jednom delu bas pogodnom za nimfarenje. Ima jos par takvih delova, au njima ima mnogo mrene, voleo bih da cujem neke savete kojom musicom da krenem na njih, kako da je prezentujem, kako da postavim sistem da ode bas na dno?

Hvala unapred...  :bye:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas sam se upisao i sa lepim mrenama  :lol: Bilo je nešto manjih oko 45cm sve u brzacima a dve največe su bile dugačke 57cm i 60cm. Ovu od 57cm sam uspio dobiti na neverovatnom mestu gde je voda vrlo mirna i iz više pokušaja je pokupila nimficu. Ova od 60cm je u brzaku prevarena na princa...danas sam večinu mrena prevatio princom na udici #12. Evo i malo sličica  :D Manje ribe nisam slikao jer sam se nadao jednoj od 70cm :drool:  :lol: ali ta če da dođe možda drugi put  ::)

Prilozi

• Mrena 60cm i ja.jpg
    Mrena 60cm i ja.jpg
    106,4 KB · Pregleda: 558
  • Mrena 60cm.jpg
    Mrena 60cm.jpg
    118,7 KB · Pregleda: 582
  • Mrena i ja.jpg
    Mrena i ja.jpg
    114 KB · Pregleda: 208
  • Mrena, 57cm.jpg
    Mrena, 57cm.jpg
    109,5 KB · Pregleda: 252
  • Mrena.jpg
    Mrena.jpg
    122,8 KB · Pregleda: 213

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Bravo Seb...kad se samo setim kako mrena pumpa  :drool:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
crni je napisao(la):
Bravo Seb...kad se samo setim kako mrena pumpa  :drool:

Hvala Crni...ma fantastični drilovi  :yeswink: još kada je to u plitkim brzacima to je tek doživljaj...rečni bonfiš  :D

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Уфффффф ... како само маштам о тој мрени.

Vrh Dno