Barbus barbus - Mrena

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas sam se nadao velikim mrenama a pronašao sam samo ovu jednu i bocnuo je iz više pokušaja. Voda je bila velika i idealna da na to mesto dođu velikanke ali ništa ne beše od toga.

Prilozi

• mrena.jpg
    mrena.jpg
    100,7 KB · Pregleda: 184
  • brkica.jpg
    brkica.jpg
    52,8 KB · Pregleda: 184

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Seb jel ih na vidjeno ganjas ili ne? Ocekujemo jos vece ulove ali si kratak s reportazom. Ajd da najavis prvo pa onda  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
u mušičarenju mrene konačno kujem iskustvo pa ne bi tu mnogo da nešto pametujem ali: lovim na viđeno ili predviđeno tj. gde bi je mogao očekivati. Uglavnom su to brzaci i prelivi gde voli da bude. Metoda je češka ili popreko pa da muva ide što bliže dnu da se što više kotrlja po dnu ako je ikako moguče. Češka nimfa, princ i gamarus su mi dali super rezultate. Jednu sam čak dobio u vrlo mirnom delu reke gde je dubina malo veča na mog crviča i to crne boje. Nadam se još večim ulovima. 60 cm mi je trenutni rekord na flyf. A najavio sam se negde več na forumu još kada sam prvi put ove godine planirao ciljano na mrenu :) evo sada sledeči put idem na lipca jer dugo nisam ali imam i mrenu u planu pa ako se ukaže prilika nadam se nekoj 70cm+ :)

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Svaka cast! I skobalj i mrena su odlicni! Nadam se da je bilo ni nekog lipljena...  :bye:

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Nazalost lipljena nije bilo. Mrene i skobaljevi su dosli kao utjesna nagrada.

Prilozi

• Ulov19.jpg
    Ulov19.jpg
    274,7 KB · Pregleda: 182

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Skobalj je uzeo crvenog crvica. Pretpostavljam da imitira larvu Chironomidae. Ja je pravim od staklenih perlica + mesingana glava. Udica 12.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Blagoje svaka čast ali svaka čast  :tbumb: Daj postavi i neku sliku terena gde si ih lovio.

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Ok, evo nekoliko slika terena gdje sam lovio. Slike su napravljene nekoliko dana ranije.

Prilozi

• Ustibar.jpg
    Ustibar.jpg
    338,4 KB · Pregleda: 162
  • Ustibar1.jpg
    Ustibar1.jpg
    321,4 KB · Pregleda: 151
  • Ustibar2.jpg
    Ustibar2.jpg
    340,4 KB · Pregleda: 143
Vrh Dno