@Gogo, bas lepo da si podeli i ti svoje ikustvo u lovu balina nocu, eto ja sam provodio noci i noci na Dunavu pa nisam nikada ulovio ni jednoga, ni onoga od 500 grama...ok, tada sam proganjao isključivo smuđa ali meni se bolen nije nikada zaletio noću. Hvala za podeljeno iskustvo. Ja sam čuo da ga neki love i noču ali ja nikada ni probao.
@sasast, nema na čemu da mi se zahvaljuješ ...ja jedva cekam da vidim sto vise musicara na nasim vodama kako love sve riblje vrste sa nešto perja, dlake ili sintetike vezane na udici
Eh, što se tičepredveza...koliko ja znam bucov nije baš nešto neplašljiv mada kada je gladan postaje nesmotren (to je zvezdan perfektno opisao iz svoga iskustva). Inače mušičarska struna (posebno drečave) može ga poplašiti ili jednostavno povečati njegov oprez i smanjiti zainteresiranost do našega strimera. Zato večina ljudi koji umeju dobro da bacaju i da kontrolišu više predveza idu čak i do 4,5m. Ja inače koristim 2,5 do 3,5m a i za bucova bi sada isto tako koristio. Naravo sve to ovisi i o strimerima kakve koristiš. Zonkere je bolje bacati na kraćim predvezima. Lakše strimere, dakle one male prozračne (tipične bucovske) može se bacati sa lepom kontrolom i sa dužim predvezima. Tu se često radi o zabačajima od nekih 20 do 30m (30m ko to ume
). To se podrazumeva ako govorimo o širokim rekama. Ja sam lovio bucova i na rečici širine jedva 20m gde je na nekim mestima široka i 10m...lovio sam ga na 10-15m od mene...reka Vuka koja se uleva u Dunav.
@sasast, nema na čemu da mi se zahvaljuješ ...ja jedva cekam da vidim sto vise musicara na nasim vodama kako love sve riblje vrste sa nešto perja, dlake ili sintetike vezane na udici