Postoji. U spaniji i portugalu npr. Krivolovi se non stop. Cak sam imao prilike od poznanika spanaca da cujem da se postavljaju samice za pastrmke...Baki-Pa je napisao(la):dzolix, šta više tražiti preko ovoga? Ovo ne postoji nigde na svetu.
oholi je napisao(la):Postoji. U spaniji i portugalu npr. Krivolovi se non stop. Cak sam imao prilike od poznanika spanaca da cujem da se postavljaju samice za pastrmke...
Portugalske padtrmske vode, bar ove 3-4 sto sam obisao su neuporedivo siromasnije od prosecne nase pastrmske vode. Svaka riba preko 20cm je uspeh... Naravno, love se i ogromne ribe... Al retko.
Nismo mi najgori. Cak ni blizu najgorih. Al isto tako nr znaci da ne treba da budemo bolji.
@sreten ti covece nisi vredan pisanja. Uvek samo skreces, ne odgovaras na pitanja.... Od sad si jednostavno stavljen na silent mode
Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk
Baki zabole ih za dozvole...bar na manjim vodama.... Nismo toliko razliciti...Baki-Pa je napisao(la):Vlado, ne pričamo o krivolovu već o dozvolama za ribolov i načinu na koji ribolovci ostvaruju svoja ribolovačka prava.
hocu reci da je drugo zakon a drugo praksa pogotovo kod nas na prostoru ex ju,, Nigdje neces naci da stoji pisano kao pravilo da se dozvola moze uzeti u toku ribolova vec samo prije ribolova,, Ako nadjes da to pise da se moze dozvola uzeti neposredno dok se obavlja ribolov pod bilo kakvim okolnostima okaci na sajt da vidim to cudo ,,,Cinjenica je da sam nekad imao republicku dozvolu za vrijeme ex yu ,, pa se onda suzio krug na entitetske dozvole a sad u novije vrijeme moram vaditi dozvolu kad idem u teritoriju drugog rib, drustvaBaki-Pa je napisao(la):dzolix, ja tebe ništa ne razumem.Pretpostavljam šta si hteo da kažeš samo nisi dobro napisao.
Kod nas na prostru ex ju su cijene donekle normalne, ni skupe ni jeftine U bih su oko 40 i 50 evra godisnje to je cijena losijeg para patika ili jednog duksa,, U njemackoj je cijena za godisnju licencu 100 evra + ako hoces da budes clan rib drustva godisnje oko 300 ili 250 evra dnevne su izmedju 12 i 20 evra ... Za kanadu je godisnja npr za bc provinciju godisnja oko 100 dolara,Mafke Fly je napisao(la):Holandija ,gradić Lemer,pre 10 god. u posti dozvola godišnja 9.5€. Zabranjeno je loviti morsku pastrmku cele sezone,piše u toj dozvoli.
Kada sam bio odsutan,posle tačno god. dana stigla mi je na adresu tamo uplatnica uredno, samo da produžim .
O kvalitetu vode sto se tiče bandara i štuke,znate svi,pa odnos cena-kvalitet ribolova je fantazija.![]()
Da, jasno napisano, videcemo kako ce to funkcionisati na na vodi...Milanče je napisao(la):Po ovome ne može na Gradcu biti 500din... Kao što i višednevna mora važiti i na Gradcu kao i svugde drugde..