Mogu svi da potvrdjuju sta vole ali nauka je po ovom pitanju sasvim jasna. Ribe vide u nekom spektru i neke boje ali niko da utvrdi kako i zasto i precizno koje. Smudj nocni lovac, staklenooki, vid perfektan pa u mutnoj vodi radije napadne bistro providnu varalicu nego zutu ili crvenu. Mislim mogu ovi sa Plive da talasaju koliko vole ali ako napravis dve "iste" musice razlicite nijanse to su i dalje razlicite musice jer covek nije kopir aparat.
Mada srecom mi imamo ribolovce tolikog kapaciteta da za svega 10 izlazaka na vodu eksperimentisu i iznose cinjenice koje nauka nije mogla za 30 godina svakodnevnog eksperimentisanja da utvrdi. Ne cudi me za Balkan uopste, ipak je musicarenje ovde nastalo i to u Nisu a prva ulovljena riba na musicu bila je klen
Mada srecom mi imamo ribolovce tolikog kapaciteta da za svega 10 izlazaka na vodu eksperimentisu i iznose cinjenice koje nauka nije mogla za 30 godina svakodnevnog eksperimentisanja da utvrdi. Ne cudi me za Balkan uopste, ipak je musicarenje ovde nastalo i to u Nisu a prva ulovljena riba na musicu bila je klen