Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Danas sam mušičario na Skrapežu. Mala rečica, male pastrmke, malo zgodnih mesta za mušičarenje, ali sam svejedno uživao.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Iako je bilo obilje insekata na vodi, pastrmka se nije dizala, pa sam je lovio na nimfu. Posao je završavala BH caddis pupa, ali mi se čini da je najvažnija bila prezentacija nimfe na skučenom prostoru. Sve ribe su sitne, približno iste veličine. Razloga za to ima raznih  :whistle:.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
A jedan "majstor" je izgubio alat  :doh:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Sokole jel ne beše prošle godine na Skrapežu neko opako trovanje?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Danas sam mušičario manje od 5 minuta i uhvatio 3 pastrmkice. U čemu je naime štos?

Ja i ćale smo krenuli rano ujutru na Nišavu da varaličarimo pastrmke, ali sam ja stavio i mušičarca da ako bude bistra voda probam i na muvu. Ipak, kod Sićeva smo videli da je Nišava velika i mutnjikava, pa smo okrenuli kola ka zapadu i novim auto-putem (iz pravca Svrljiga) stigli do starog auto-puta (Skoplje-Bg), pa spičili na Moravicu. Plan je bio da Fika upeca svoju prvu potočaru na mušičarca. Ja nisam pecao (jer nemamo 2 štapa), ali sam išao pored njega i u maniru iskusnog nimfaroša (sa skoro 20 sati nimfarenja u životu  :D) davao mu savete.

FikaPrviZabacaji.jpg

Prvih 15 munuta nije se upisao, pa sam reko "Daj štap da ti pokažem". 5 zabačaja u jedan vir i 3 pastrmke. Tako se to radi, ajd sad ti. Odmah je uhvatio!!  :tbumb: Šta znači savet iskusnog kolege i demonstracija na licu mesta!  :D

FikaPrvaNaMuvu.jpg

Pecali smo do pola 2 i Fika je uspeo da uhvati ukupno 7 riba dugih 15-30 cm. Zanimljivo, i ja sam na svom debiju uhvatio toliko, a još zanimljivije je da je svoju prvu uhvatio na istom mestu gde i ja svoju prvu pre 2 nedelje. Šta ti je genetika...  :)

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
100ka je napisao(la):
Sokole jel ne beše prošle godine na Skrapežu neko opako trovanje?
Mislim da jeste, ali čini mi se u donjem toku. Ovde gde sam ja bio ne bi trebalo da ima trovača, mada kod nas ništa nije sigurno.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Kao i juče, i danas smo ja ićale krenuli par sati do Nišave da probamo da ulovimo pastrmki. Mislio sam da će voda biti malo manja i bistrija nego juče, ali sam se prevario. Stali smo u Sićevu, Čifliku i Staničenju i nigde mi se nije svideo vodostaj - jaka i sijerkasta voda, providnosti oko 40 cm.

Zato smo skoknuli na Temšticu kod HE Temac (12 km od magistralnog puta, tj. 6 kg uzvodno od sela Temska). Temštica je bila mala i kristalno bistra. Mi smo bili u sred dana, oko podneva. Pecali smo 2 sata i odustali. Veoma mršavo. Prosto se vidi da u vodi nema riba. Pliske na sve strane, od pastrmki ni traga. Meni se jedna otkačila na nimfu, isto i ćaletu na varalicu. Njemu su i par puta pratile. Sve veoma male, oko 15-20 cm.

Evo bar jedne slike:

PrvoMusicarenje30_04_2008.jpg

Trebalo je da ostanemo na Nišavi. Mislim da bih uspeo da iščačkam neku pastrmku ili bar klena...

Kao i uvek, na Temštici piroćanci sa korpicama za pastrmke. Mamce traže ispod kamena...  :mad:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Inače pliske su u crvenom Kuzminom indikatoru prepoznale Sotonu lično, pa su se svim silama trudile da ga unište. Jadni indikator je bio toliko uplašen da je često tražio spas na granama priobalnih vrba. Nažalost, ja kao da sam bio u dosluhu sa pliskama, pa sam ga iznova bacao u vodu. Mislim da se jadničak osećao kao belac u sred Harlema. Lepo sam čuo neke pliske kako pozivaju na linč. Neke su napravile krst od grančica i htela da ga razapnu, iako je Veliki Petak prošao pre par dana...

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Drago mi je da citam ovako nesto Goci.
Laganeze ti i cale uhodite pastrmkice,mada mi je malo cudno ovo za temsicu..
Nekada je bila puna ali me nista ne iznenadjuje.
U svakom slucaju budi spreman na jedno proputovanje do Temske
Nadam se da si za..
:tbumb: :tbumb: :tbumb:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
http://www.musicarenje.org/index.php?topic=594.msg27392#new

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam musicario na potpuno nepoznatom terenu,probao sam da iscackam neku stuku,bezuspesno_Onda je naleteo lokalni ribolovac koji mi je rekao da je jezero izuzetno bogato stukom,ali da bez camca ne vredi iako je dosta plitko i voda moze da se gazi,riba je daleko.Evo par fotki sa terena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno