falco je napisao(la):
Koja je Ljuboviđa u pitanju? Ako je rečica koja se u LJuboviji uliva u Drinu, molim te daj još detalja, pošto planiram da je posetim u maju. Nije preterano ribolovački atraktivna, ali je priroda stvarno lepa.
Bas ta Ljubovidja. Postavicu slike kada se vratim, reka je zaista prelepa. Slabo je naseljena u gornjem delu toka (uzvodno i nizvodno od rimskog mosta), pa je cista ali mlate ribu cime stignu pa krupnijih primeraka slabo ima. Riba je aktivna na povrsini i svaki cas kupi musicu pa je zanimljivo loviti. Problem je samo sto su primerci zaista sitni i stvarno treba polomiti povratnu kuku. Imao sam samo jedno dizanje "vece", pastrmke na musicu i promasaj. Ima kaliforniske pastrmke oko ribnjaka, ali je tu i izfrustrirani vlasnik koji ce da vam place na ramenu sto lovite ribu koja je pobegla iz NJEGOVOG ribnjaka - cobanin. Slikao sam i jedan splet zmija pored obale pa ko se zaputi, neka povede racuna. Reka zaista puni oci i dusu i zasluzuje da svaki musicar koji prolazi preko Pecke svrati i pokloni joj malo vremena. Ako bi se poribila i cuvala, bez sumnje bi postala jedna od cesto spominjanih reka na ovom pa i drugim forumuma. Eto, ja sam impresioniran prirodnim lepotama ovog kraja. za sada toliko, pozz