Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
781
Nezainteresovane i indisponirane potočare na suve mušice i plivajuće nimfe.
Još uvek su prilično mršave.

Prilozi

• brown trout (Small).jpg
    brown trout (Small).jpg
    68,8 KB · Pregleda: 135

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
151
Jovanča je napisao(la):
falco je napisao(la):
Koja je Ljuboviđa u pitanju? Ako je rečica koja se u LJuboviji uliva u Drinu, molim te daj još detalja, pošto planiram da je posetim u maju. Nije preterano ribolovački atraktivna, ali je priroda stvarno lepa.

Bas ta Ljubovidja. Postavicu slike kada se vratim, reka je zaista prelepa. Slabo je naseljena u gornjem delu toka (uzvodno i nizvodno od rimskog mosta), pa je cista ali mlate ribu cime stignu pa krupnijih primeraka slabo ima. Riba je aktivna na povrsini i svaki cas kupi musicu pa je zanimljivo loviti. Problem je samo sto su primerci zaista sitni i stvarno treba polomiti povratnu kuku. Imao sam samo jedno dizanje "vece", pastrmke na musicu i promasaj. Ima kaliforniske pastrmke oko ribnjaka, ali je tu i izfrustrirani vlasnik koji ce da vam place na ramenu sto lovite ribu koja je pobegla iz NJEGOVOG ribnjaka - cobanin. Slikao sam i jedan splet zmija pored obale pa ko se zaputi, neka povede racuna. Reka zaista puni oci i dusu i zasluzuje da svaki musicar koji prolazi preko Pecke svrati i pokloni joj malo vremena. Ako bi se poribila i cuvala, bez sumnje bi postala jedna od cesto spominjanih reka na ovom pa i drugim forumuma. Eto, ja sam impresioniran prirodnim lepotama ovog kraja. za sada toliko, pozz
Hvala na komentaru, moji utisci su veoma slični. Ja sam obilazio gornji tok (uzvodnije od rimskog mosta), voda je tamo još manja, ali je ambijent stvarno predivan. Što se ribe tiče, ne treba se nadati ničem značajnom iz već pomenutih razloga. Ipak, stvarno se može uživati na ovakvim rečicama i potocima ukoliko je čovek u stanju da prevaziđe želju za krupnijim komadima. Žao mi je što nemam baš nijednu sliku ovog terena, nadam se da ću to uskoro ispraviti.

P.S.: Da li si možda sreo nekog čuvara?

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
216
nisam stigao ranije da se javim, u ponedeljak smo drugar i ja bili na resavi kod strmostena i lisina, voda je izbistrila ali je jos uvek jaka, javljala se samo jako sitna pastrmka (izuzetno su lepe), moj drugar je uhvatio i naravno pustio i krupnije ali su i one bile ispod mere

sve u svemu, za prvu posetu toj vodi sam zadovoljan ali bih morao da skoknem jos jednom u jeku sezone pa da dam pun utisak. Ovaj put smo isprobavali nimfe i imitacije racica i mogu reci da rade  ;)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Evo i slike jednog basa sa jezera u Šumaricama u Kragujevcu.
Konačno da se i ja ovde upišem

Prilozi

• P4170045.JPG
    P4170045.JPG
    79,4 KB · Pregleda: 138

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
:tbumb: Bravo Rancicu!
Pa nek ti bude ova tema ,bas ona u kojoj ces najvise da pises.... :bye:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Rancic je napisao(la):
Evo i slike jednog basa sa jezera u Šumaricama u Kragujevcu.
Konačno da se i ja ovde upišem

:tbumb: svaka čast! Bit če toga sve više i više  :yeswink:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.011
Svaka čast za Basa njega nikad nisam ulovio a čujem da je extra atraktivna riba za loviti :tbumb:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Hvala ljudi,
jeste atraktivan.
Čak i ovako "krupan" bas se lepo bori - baca se  i skače van vode - lepota.
Najbolje se za sada pokazala red tag veštica.
Radila lepa crvenperka na larvu vilin konjica, isto oko 20 cm, ali nisam slikao.
Taman je krenula da radi, krenuo i vetar i kiša pa bilo bežanje sa jezera.
Jebemu vreme - jutros u KG  +2 stepena i 'ladan vetar - pomrzli smo se.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Rančiću care,krenulo je na muvu!!!!
Ja sam danas lovio ove grdobe!

Prilozi

• rugoba.jpg
    rugoba.jpg
    100,9 KB · Pregleda: 131

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Pazi,ima i lepih babuški :eek:,moraš priznati da je ova baš ružna,ovako okrugla i grbava.Što se tiče mušičarenja babuški,obožavam,neverovatno selektivna,borbena...

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
sitne klenove,atomske crvenperke (na udicu br 4 za klena) i tu i tamo sam potkacio koju ovcu...(pratile su me u stopu cjela 2 km uzvodno pa nazad...izgleda da licim na ovna!?!)

crv.jpg

klen-ovca.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno