Danas sam vezivao...

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Nekoliko kafica na #8 i #10, nisu izlozbene, ali love  ;)

Prilozi

• Kafice.jpg
    Kafice.jpg
    75,3 KB · Pregleda: 253

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
111
Na kakvim udicama su napravljene? Nekako mi se cini sa slike da udice imaju malo veci luk...
Inace nece im odoleti... :yeswink:

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
owner_tenkara-s_with_ring_50457_10_600.jpg

owner_tenkara-s_with_ring_50457_8_600.jpg

Na ovim udicama su radjene. Uzeo sam ih silom prilike, a one mi se ubedljivo najbolje pokazale od svih udica koje sam do sada koristio. Ali u pravu si, imaju malo veci luk, bile su namenjene prolecnim nimfama, jer kada se stvavi tungsten perla nimfa u repnom delu tacno dobije to malo zakrivljenje... Ove kafice su samo ono sto je ostalo od tih udica, pa da se potrosi  ;)

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
97
MM je napisao(la):
mrave na #14 i maslinaste jednodnevčice na #16-18...

Milose, odlicne su ti musice, svaka cast brat.  :tbumb:
Inace letos sam zavirio u Miloseve kutije sa musicama, sve same ubice....  :eek:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
zar kafa nece da ispadne kad se ovako montira..........

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
zar kafa nece da ispadne kad se ovako montira..........

Kapnes jednu kapljicu super lepka preko preko sloja osnovnog konca kojim si prethodno pricvrstio policelon za udicu, pa kapljicu lepka u "zljeb" zrna kafe i zalepis zrno kafe tako da ostavis prostor za nozice. Sacekas minut, kapnes malu kapljicu lepka na gornji deo zrna kafe, prebacis policelon preko i pricvrstis ga napred, odseces visak, vezes nozice i imas najtrajniju mogucu kaficu.  :tbumb:
Mislim da ima i SBS negde na forumu, al' ne mogu da nadjem...

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Xfactor je napisao(la):
Na ovim udicama su radjene. Uzeo sam ih silom prilike, a one mi se ubedljivo najbolje pokazale od svih udica koje sam do sada koristio. Ali u pravu si, imaju malo veci luk, bile su namenjene prolecnim nimfama, jer kada se stvavi tungsten perla nimfa u repnom delu tacno dobije to malo zakrivljenje... Ove kafice su samo ono sto je ostalo od tih udica, pa da se potrosi  ;)

Gde si kupovao ove udice i koliko su bile ako se secas?

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
U Formaxu, trebale su mi udice hitno, ja odem tamo, ceo zid samo udice i jedino ove mogu da se koriste za vezivanje musica  :doh:
A da su me odrali, jesu... 169 dinara 10 komada.  :doh: :doh: :doh:
Mada nije da ne vrede. Ubedljivo su najostrije od svega sto sam do sada koristio, a koristio sam skoro sve sto moze da se nadje kod nas. Za izdrljivost ne znam, meni se nikada u zivotu nije desilo da mi se ispravi udica...

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
tommylee je napisao(la):
Zar nemaju Gamakatsu u Formaxu?

Nemaju. Gamakatsu u Beogradu prodaje firma koja zastupa Spro ali i oni imaju veoma ogranicen izbor modela i velicina musicarskih udica.

Owner-ove udice po meni imaju samo jedan problem. Veoma cesto pucaju. Napravljene su od izrazito tvrdog materijala sto im daje izuzetnu ostrinu ali i krtost. Pre ce da puknu nego da se isprave. Kad se na njima prave nimfe moraju cesce da se proveravaju jer se desava da ostanu bez vrha prilikom sudara sa kamenjem.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Xfactor hvala za odgovor.

Gamakatsu ispod mosta mozda ima najbolju ponudu kod uvoznika, ali ih ima i u Ribolov Matic (trmavajska okretnica u bolokovima), Ribalex kod bogoslovije (cini mi se), a bilo je par modela i u SRD Galovica da se kupi.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
U zadnje vrijeme vežem neku sitnež kontam za lipljena da imam.18# su mi najveće a onda ka manjim brojevima.
ywd3.jpg

90iy.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Mnogo mi se sviđa guljeni pjetao.
y4tm.jpg

0gua.jpg

Posle fotkanja vidim gdje štrči neka dlačica pa to makazama potkratim ako je predugačko i slično.

Vrh Dno