Prvo bih alpu dao odgovor. Celodnevni posao i selidba po mrazu uzimaju danak tako kad pisem ovako "kasno" desi se sitnica koju previdim. Imao sam na umu to da treba ispustiti kanap kad se stap ispravi a napisao da treba u trenutku stopa tako da se izvinjavam zbog toga.U tom trenutku mi je to bilo isto. Naravno da se ispusta u trenutku kad je stap ispravljen.
Djole Zelim da mi odgovoris na pitanje: Koja su dva glavna razloga zasto se izaziva "bending the but"-a ili kako sam ga nazvao trouglasti loop?
Slazem se sa time da ce pri istoj ulozenoj energiji fast stap napraviti uzaniji loop od medijuma, ali nikako i sa tim da ce medijum stap napraviti trouglasti loop. Cemu onda prigusivanje( sigurno da postoji engleska rec za to ali to je onaj kontrolisani pokret kad se stap malo spusti odmah posle zaustavljanja). medijum stap ne pravi trouglasti loop nego malo otvoreniji. Trouglasti loop funkcionise ali je nepozeljan kod obicnog bacanja zato sto se gubi energija na dodatni, prateci loop i kanap se nepotrebno spusta nisko da ponekad pljusne po povrsini. Trouglasti loop se namerno izaziva kad imamo veliku prepreku iza ledja a treba nam duzina u front castu. Tada ga namerno pravimo da bi izbegli hvatanje kanapa jedan u drugi. Na taj nacin postizemo i velike daljine i bacamo bukvalno sa drvecem tik iza ledja. Samo je tada koristan.
Zeko ovde pricamo o haulu i bacanju, i nemirni smo i nesmireni

Pitanje za tebe: Ako imas Dva stapa, jedan progresivno brz a drugi mirni, mekani medijum stap i neko ti da zadatak da drzis deset metara kanapa i sa jednim i sa drugim posle, hoces li istom brzinom bacati?