Gastronomska vrednost rečnih riba

Koja je ukusnija kada je reš?

• Klen

Glasovi: 8 16,3%
  • Pastrmka

Glasovi: 13 26,5%
  • Lipljan

Glasovi: 4 8,2%
  • Bucov

Glasovi: 4 8,2%
  • Krkuša

Glasovi: 20 40,8%

• Ukupno glasača
    49

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
1. Od gore navedenih riba ubedjivo najukusnija reš pečena je krkuša
2. Posle nje dođe klen.

ALI!!! Neuporedivi su pastrmka i lipljen, oni imaju divno, kvalitetno i ukusno meso pa je bogohuljenje pržiti ih reš da se ne oseti ukus mesa. Kod reš pečene ribe ukus daju so, ulje, brašno i sve to malkice zagorelo... Tako da se nikada i nijedna kvalitetna riba ne prži reš :yeswink:

Bucov je priča za sebe. Iako volim i belu ribu, i beovice i bodorke i babuške i cverglane, iako mogu i volim da jedem i klena i mrenu i skobalja i ...
BUCOV JE BLJUTAV, NEUKUSAN, PUN KOSTIJU I NEUPOTREBLJIV. NAJGORI!!!
I greh ga je iz vode izvaditi da bi eksperimentisali kako da od njega uz sve moguće začine, mlevenja, reš pečenja i prepržavanja ubili njegov neukus. Amin :D

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Neumesni,pristrasni i neznanje ,od svih recnih riba ,pastrmka je najbogatija  omega 3 i svako ko se pozabavi znacenjem i satavom ovih ulja bice mu jasno na koj lestvici se ona nalazi  ,sve ostalo je lupanje glupostima i tricarije.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
E ako si im reko, stvarno su amaterčine.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Iz mog iskustva svaka riba gubi na ukusu ako se preprzi tj. res. Pastrmku cenim samo upecanu svezu iz reke,i nema joj premca. Opet,drugi covek vrstan gurman i kuvar tvrdi da je pastrmka previse ''posnog''mesa i stavlja soma na prvo mesto.

Ja odavno ne nosim pastrmke kuci,zadnji put pre oko 8 god. zbog supruge sam poneo 2 potocare i 1-nu kalifu,cisto da uporedi ukus. Nije ih ranije
probala sem ribnjackih.

Ukusi se strasno razlikuju,pa i kod ukusa gljiva. Vrganj je za mnoge br.1,a za mene na 5-om mestu. Berac sam preko 25 god. i uzivam u branju i
degustaciji raznih gljiva :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bahus je napisao(la):
Neumesni,pristrasni i neznanje ,od svih recnih riba ,pastrmka je najbogatija  omega 3 i svako ko se pozabavi znacenjem i satavom ovih ulja bice mu jasno na koj lestvici se ona nalazi  ,sve ostalo je lupanje glupostima i tricarije.

Nemam pojma ko lupa gluposti o omega 3 masnim kiselinama:

1. jegulja 1035mg/100g
2. som 877mg/100g
3. Deverika 812mg/100g
4. Pastrmka 717mg/100g Pri tom se misli na ribnjacki gajenu kalifu, losos i potocara imaju malo preko 300mg/100g mesa.

Tuna je recimo na vrhu lestvice sa kolicinom od 5999 miligrama na 100g .

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
1. Smuđ
2. Bandar
3. Štuka
...

Sa ove liste najukusnija mi je krkuša. Posle dolazi pastrmka, dok lipljena nisam probao.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Ne verujem u ovu anketu,ovo mora da je radio neko iz,,CESIDA,, da ono brkato i ruzno govno od soma moze po necemu da bude bolji od pastrmke.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ovo nije anketa vec cinjenica :hammer:

Ni ja ne verujem da ih sve sije cupava Mangulica ali i to je cinjenica. Ali za razliku od Mangulice ove ribe imaju 0% ugljenih hidrata, zato i jesu zdrave a ne samo zbog omega 3.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
261
Đžaba ima i masti i sva ljekovita svojstva kada našim vodama teče kanalizacija i sav bio hemijski otpad.Kod mene ladno ispuštaju radioaktivna ulja!

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
denmil je napisao(la):
Mafke, ako je vrganj za tebe na petom mestu, šta je na prva četiri ?  :(

Denmile,odoh u off,ali samo za tebe :

1. Blagva
2.Pravi jarcic
3.Smrcak
4.Djurdjevaca
5. Sljivarka
6.Lisicarka
Eto ispade na 7-om mestu vrganj.Nisam ni znao  :hmmmm:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.003
1.Smrčak
2.Lisičarka
3.Blagva

a o ukusima se ne raspravlja...

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
102
Odosmo u Off debelo, ali mi je drago da obojica pomenuste lisičaru, za mene je ona prava  :tbumb:

Vrh Dno