Prošli četvrtak, ujutro lepa, zelena voda, a kasnije je pobelela ( snežna ). Imam utisak da je bolje radila riba u delu oko manastira Ćelije nego uzvodno, od Rokine kuće do Šarenog platna ( uzvodno od njega nisam išao ). Odmah po dolasku hvatam svoju prvu pastrmku, što se kaže, skinuo sam mrak. Odmah za njom mi otpada jedna oko 35cm pa hvatam još par komada kao ova prva. Kod vodozahvata ili kako se već zove, hvatam još dve i otpada mi bar 5-6 komada, sve lepe. Zatim se ređaju promašaji i spadanja da te Bog sačuva, jbg danak neiskustvu i verovatno udicama. Na platnu hvatam par komada na strimere i jednu na nekog mršavog ELK-a kasno popodne. U povratku nisam pecao, žurio da me što manje uhvati mrak zbog vožnje. Sve u svemu, jako sam zadovoljan, ispravio sam puno stvari od prošlog puta, od muva pa do načina pecanja. Ima tu još dosta mesta za ispravke, neke sam već odradio za sledeći put pa se nadam da ću još bolje proći. Za kraj, evo moje prve pastrmke, nije neki kapitalac ali kao što kažu, prva se pamti ostale....