Gradac, reka snova

mile.t

Newbie
Učlanjen(a)
14.03.2014.
Broj reagovanja
0
Pogledajte kako je bilo na otvaranju sezone
http://media.rtv.rs/sr_ci/cari-ribolova/5510

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Dve od danas...

Prilozi

• untitlted.JPG
    untitlted.JPG
    163,9 KB · Pregleda: 259

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Prošli četvrtak, ujutro lepa, zelena voda, a kasnije je pobelela ( snežna ). Imam utisak da je bolje radila riba u delu oko manastira Ćelije nego uzvodno, od Rokine kuće do Šarenog platna ( uzvodno od njega nisam išao ). Odmah po dolasku hvatam svoju prvu pastrmku, što se kaže, skinuo sam mrak. Odmah za njom mi otpada jedna oko 35cm pa hvatam još par komada kao ova prva. Kod vodozahvata ili kako se već zove, hvatam još dve i otpada mi bar 5-6 komada, sve lepe. Zatim se ređaju promašaji i spadanja da te Bog sačuva, jbg danak neiskustvu i verovatno udicama. Na platnu hvatam par komada na strimere i jednu na nekog mršavog ELK-a kasno popodne. U povratku nisam pecao, žurio da me što manje uhvati mrak zbog vožnje. Sve u svemu, jako sam zadovoljan, ispravio sam puno stvari od prošlog puta, od muva pa do načina pecanja. Ima tu još dosta mesta za ispravke, neke sam već odradio za sledeći put pa se nadam da ću još bolje proći. Za kraj, evo moje prve pastrmke, nije neki kapitalac ali kao što kažu, prva se pamti ostale....

Prilozi

• DSCN1985 - Copy.JPG
    DSCN1985 - Copy.JPG
    173,1 KB · Pregleda: 195
  • DSCN1986 - Copy.JPG
    DSCN1986 - Copy.JPG
    173,1 KB · Pregleda: 197

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ružna bre,kakve su joj ovo crvene pege i duga žuta grudna peraja  :whistle:.
Atlantska garant  8)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Hvala momci  :tbumb:  nadam se da će u subotu biti još bolje i da će biti pasulja  :drool:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Jos malo pa ce te poceti od silnog pasulja pastrmku da hvatate na gas  :D

dusanandra

Newbie
Učlanjen(a)
22.03.2011.
Broj reagovanja
0
Dugo sam na ovom forumu kao nemi posmatrac i citam uglavnom upise na temu ove prelepe reke i imao bih svasta da napisem ali nemam tri zivota za to pa cu ukratko...valjevac sam i odrastao sam musicareci na Gracu a poceo sam 1999.godine.Pribor,stap DAM HIPRON 2.40m AFTMA 5-6,cekrk grafitni MITCHELL sa sprovodnicom za strunu (i danas ga koristim). Tada je bilo znatno manje ribe i moglo se prevariti jedna eventualno dve ribe godisnje od 40cm i to samo za iskusne ribolovce koji su ovladali musicarenjem jako dobro.Tih godina je vazila savezna dozvola na potezu od vodozahvata ploca do usca u reku Kolubaru a zbog u to vreme za mene skupe godisnje gradacke dozvole (bio sam srednjoskolac) :) (koje se jedva prodavalo do 10 komada a bilo je reci da se polovina od njih poklanjala )pecao sam samo u tom delu ali 150dana u godini i lovio pastrmkice i klenove od 15cm do 25cm.Bilo je i par od 30-ak cm koje bi neretko pokusavao iznova da uhvatim :).Pocastio bih sebe svake godine 3-5 dnevnih izlazaka ali uglavnom sredom jer tada nikog nije bilo na vodi.Dnevna dozvola je bila 800din ili 1000din ne secam se vise davno bese ali stavim u dzepic parice i odem zorom,odpecam 2sata ako naidje cuvar(pokojni Vlada Dorosenko -vecna mu slava- ili  Ogljen Krnetic)platim dnevnu i ostanem ceo dan ako ne naidje ni jedan od njih dodjem za vecernji skok opet :).U to vreme samo se moglo i sresti neko od njih dvojice eventualno jos dva-tri ribolovca i to vikendom a sredom i petkom ni zive duse ...Bilo je to jako lepo vreme za pecanje,ne napadnuta voda,mozda zvucim sebicno ali siguran sam da je svako od nas pozeleo da je ponekad sam na reci:)U gornjem toku,od manastirkog imanja do izvora moglo se dosta riba na broj ali nisu bile nesto krupne maksimum od 25-30cm uglavnom oko 20-etak cm...Pozdrav svima Dusan

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Odličan post... Moj početak na Gradcu bio je 1997. godine, doveo sam đake u Petnicu, a u gepeku Yuga pribor :) ... Prve pastrmke sam uhvatio u donjem delu toka, od grada pa do brane Anatem ali nikada neću zaboraviti kada sam prvi put pronašao put do manastira, sišao do Pačeta i ispod mostića od balvana odmah uhvatio 2 male pastrmke u prva tri zabaca...
Sve je bilo drugačije, gumene čizme, glass Shakespeare, mušice od pauna i crvene vunice...

Prilozi

• IMG_0001cr1.jpg
    IMG_0001cr1.jpg
    172,4 KB · Pregleda: 243

dusanandra

Newbie
Učlanjen(a)
22.03.2011.
Broj reagovanja
0
Danas na reci 10sati aktivnog pecanja a ulov srednje zalostan.Samo 5 riba,strasno lose radila :(

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
to je bas slabo.....ja sam nazalost i dalje sprecen da odem

Vrh Dno