Ovaj post pisem samo zbog pocetnika i ljudi koji bi citajuci ovo mogli da steknu pogresnu sliku o zabacivanju musicarskog konca i tehnikama koje se za to koriste, Mixmasteru nemam nameru da objasnjavam nista jer on sve zna i nije zapoceo ovu temu da bi vama pocetnici nesto kao pomogao vec da bi se ljudi poput mene ,simpsona i ostalih sa livade primili,ali ta namera je toliko providna, da prosto vredja.
Na nijednoj reci ,,gumeni zglob'' ne moze biti superiornija ,,tehnika'' od normalnog zabacajnog pokreta koji koriste
musicari u celom svetu. Ne zelim da kazem da zglob rucja nema funkcije u zabacivanju i u pojedinim zabacajima, ali to je samo u jednom delu zabacajnog ciklusa tzv. power snap i on je recimo zavrsni udarac u roll castu i mnogim drugim zabacajima.
Gore navedeni primer malih i srednjih reka na kojima peca najveci deo
nas su mesta na kojima se mogu uspesno primenjivati mnoge tehnike, kad kazem tehnike mislim na svetski priznate metode ,skole, i tehnike zabacivanja a ne na
nase greske ili pogresno naucene ili nenaucene frljoke.
Naime na ovakvim rekama mozda su najprimenjiviji vodeni zabacaji(meni su oni svuda primenjivi) a njih je recimo nemoguce izvesti samo iz zgloba rucja, itd.
Ono sto je na manjim distancama potrebno je kraci ,,stroke'' to jest manji put izmedju prednjeg i zadnjeg stopa a ne mrtkanje iz ,,zgloba'' a to ne mora biti i nije praceno bacakanjem po recici od 10m sirine kao sto neko zeli ovde da prikaze, ako preferirate mozete vi slobodno glumiti nindzu(ja kad vidim da se neko sunja ja ga gadjam s kamen, jer kad sam ga ja video znaci da to lose radi

) u prisunjavanju ribama ali normalan zabacaj ih nece uplasiti sigurno.