Šone, ko je JOZA?
Šone je napisao(la):
Ljubo budi iskren pa kaži lepo da reklamiraš JOZU da bi mogao da pecaš besplatno i svima će sve biti jasno.
Ja ne vidim da Ljuba reklamira Jocu, već vidim da objektivno piše o toj vodi. Reklamiranje podrazumeva nešto drugo, ne obavezno, ali često malo preuveličavanje, prečesto pisanje... Ja sve što sam od Ljube pročitao mi deluje na mestu, niti previše forsira pisanje... Ode, peca, okači par slika, često i ne okači ništa. A nije nikakva tajna da sam se ja pre 2 godine dogovorio sa vlasnikom jezera Ivanom da napravimo grupnicu od nekoliko ljudi koji će biti promoteri jezera i imati gratis dozvole 5 godina. Tu su Ljuba i Dane, ja i Sale Serafimovski, Gringo koji nikada nije otišao... Njihov zadatak je da pecaju na ovoj vodi i o tome objektivno izveštavaju na forumima, a ponekad napišu text za S&F magazin. Biti promoter nekog lepog "proizvoda" nije sramota, pa ne vidim što bi neko ovo krio.
Uzgred, šta to postaje, kako kažeš, "jasno" time što sada svi znaju da on ima gratis dozvolu? Jezero naprasno postaje ribnjak? Bucovi, grgeči, bodorke, crvenperke, smuđevi, somovi... sve to uzgojeno veštački, u ribnjaku?
Meni je eto baš drago da sam promoter ovog jezera, iako bih voleo da se neke stvari promene što se pristupa ulovu tiče. Ali nisam ja gazda... Dobra vest je da je od pre par dana zabranjeno pecanje štuke na prirodne mamce. Ja bih zabranio i trokrake udice, kontra kuke, gripove, kupio bih po jedan dušek za ribe za svaki čamac, lepo i jasno bi bilo napisano kako se riba prihvata, koliko dugo se slika (par slika i kraj)...
Šone je napisao(la):
Kako možeš da porediš jednu salmonidnu vodu koja je prirodno dobro sa rupom iskopanom od strane čoveka u svrhu ribnjaka koja se nalazi u ribnjačkom području Ečka tj u Belom Blatu ?Koje su dodirne tačke te dve vode?
Vidiš, meni je ta rupa više pojam divlje vode nego Gradac. Gradac je prirodna "kada" u koju su ubačene "veštačke" ribe i ti baš te ribe loviš. Joca je, s druge strane, veštačka "kada" sa ribama koje su se tu same izrodile i porasle velike. A vidiš, mi ipak pecamo ribe a ne "vodu", pa je bitnije da li su ribe "prirodne".
Što se poribljavanja tiče, da bilo ga je, ali uz malo računice skontaš da nisu mogli da ubace više od 1 promil ukupne količine štuke, pa tako možeš biti prilično siguran da je riba koju tamo upecana "divljakuša", kako ti to kažeš.
A jeste čovekova tvorevina kao 100 jezera u Srbiji, hiljade šljunkara, starih korita, kanala...