Sto se tice odmrzavanja-zamrzavanja ribe,pokojni cale vrstan kulinar mi je objasnio da ribu mozes ocistiti ali ne i oprati pred zamrzavanje.
Tako i radim,pedantno folijom odvojenu a bitan je i postupak odmrzavanja i bas on utice dosta na ukus ribe :yeswink:.
Drago mi je da je Maric etuzijasta kao i ja,i uvek se nadam da ''tamo negde'' ima orijaskih primeraka. Eto u Plavskom jezeru mladica 41 kg,
licno sam je zagledao,pa u recici od 4 m sirine rukama momak uhvatio klena od 4 kg (ja sam ga merio ),u Ibru moj buraz na Mepps uhvatio
klena 5 kg. Moguce je da u V. Moravi ima orijaskih primeraka somova jos uvek,na Z Moravi kod Mataruske Banje ulovljen je bucov od 15 kg (ima fotosa u novinama ).
Lepo je gajiti nadu da na nekim vodama jos uvek zive velike ribe,to pojacava misteriju u FF-u i zelju,nadu itd.
Ja kada odem na recicu od 2m sirine uprkos cinjenici da dominiraju klenovi 200-400 gr,nadam se nekom glavonji a cesto ne pominjem kolike klenove sam ulovio jer bi zbunio ljude (reku smatraju kao neozbiljnu po rib. fondu a retki ljudi znaju kolikih klencuga ima ).