milan spiric

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Borise biraj reci. Covek nikoga nije uvredio. Ti jesi. Kakav god da mu je proizvod ti nemas prava da ga vredjas.

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Otvoriću temu -"ZAKONI KOJI VLADAJU U UMETNOSTI" ; zablude, predubedjenja , greške entuzijasta koji skrenu sa pravog puta i kako da se na pravi put vrate.
O, tome sam nameran da pišem, sa konkretnim činjenicama, baziranih na mom i iskustvu mojih kolega.
S, tim u vezi, bih zamolio modelatore gde da otvorim ovu temu , da ne narušavam pravila foruma.Jer, to se tiče svih nas.Svi mi pravimo proizvode iz naših oblasti.Epilog toga će biti jedna dodatna edukacija.
Hvala unapred.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Obzirom da ce tema u najavi da skrene mozes slobodno direkt u spansku musicu da je stavis.
Svakako ce biti podjednako citana gde god da je postavis.

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Boris P

Junior member
Učlanjen(a)
17.07.2016.
Broj reagovanja
0
O priozvodima govore slike.

Ja govorim o tome da je "to" PREVARANT I LOPOVČINA - ništa više.

Ukoliko "to" ima hrabrosti da mi se suprotstavi neka pokuša.

Pošto ima moj broj telefona, neka se usudi da mi se javi.

Strah ga je da ode da popije pivo u prodavnicu na ćošku.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Borise, Oholi je u pravu, Milan nikoga nije uvredio i nema razloga da bude proteran. To što je uzurpirao neki brend je posebna priča, koja se meni ne dopada, ali bi to trebalo da se reši na nekom drugom nivou.

Boris P

Junior member
Učlanjen(a)
17.07.2016.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa i Oholi , pozdravljam vas sa svim dužnim poštovanjem, pozivam na moju rakiju, pivo i prvom prilikom na gulaš (ukoliko pecate na Kameničkom jezeru).

navedeni (malo slovo namerno, gadi mi se ime da MU napišem) je mene lično prevario, (kukajući i cvileći mi da mu dam posao), namerno podizao slike bednog kvaliteta onoga što je trebao da uradi itd... uništio sečivo koje sam napravio.....

Pošto sam u svim oblicima noževa - sečiva, jako dugo (od toga porodica "leba jede") i kao proizvođač i kao zastupnik za Srbiju nekoliko najvećih nožarskih firmi, imam neko znanje.

Nije "to" meni ukralo velike pare, ko što reče dobar poznanik " Jel moguće da te je za...o, čak sam te i ja opominjo" i taj ga je na forumima i FB oterao.

Neću da propadnem za ..... din.

ALI neće više nigde imati mira ni on ni onaj njegov genetski škart iz Raške.

To mu obećavam !!

Pecarošima nož i nije baš na listi prioriteta, međutim koga zanima neka malo pročačka po mreži i vidi ko je "to". 

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Da budem iskren, obe priče uzimam sa velikom dozom nepoverenja.....

Boris P

Junior member
Učlanjen(a)
17.07.2016.
Broj reagovanja
0
Koje obe priče ?

Da "to" ima i malo obraza, morala, poštenja, elementarne ljudskosti ..... usudilo bi se na reakciju, bilo kakvu.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Isto pitanje za obojicu...  Od čega zavisi temperatura kaljenja?

Boris P

Junior member
Učlanjen(a)
17.07.2016.
Broj reagovanja
0
Tri temperature. (sad će d" ispadnem enciklopedija  :lol:).

Čelik se prodaje u žarenom otpuštenom stanju, ja se šalim pa kažem da može noktom da se zagrebe.

1.Temperatura zagrevanja koja dovodi do prelaska iz jednog stanja u drugo stanje.

2. Nešto što možemo nazvati međufazna temperatura normalizacije čelika (oslobađanje materjala zaostalih napona pri obradi) i postupno hlađenje.

3. Temperatura otpuštanja i dovođenja čelika u radno stanje.

Čeličane uz čelik daju sastav, i TT dijagram kao i jasno objašnjenje da se za svaki čelik moraju izvršiti probe i ove tri t°

Navedene temperature zavise od tipa čelika opružni, brzorezni, različiti alatni, SS (uslovno nerđajući), naravno - jednom rečju od hemijskog sastava čelika.

Čelik je legura min. dva elementa gvožđa Fe u ugljenika C.

Da bi se legura mogla nazvati čelikom trebala bi da ima min. nekih 0,25-0,3% C

U osnovi "vulgarno" rečeno postoji mnogo podela čelika, jedna a od najosnovnijih je da postoje čelici koji :

A. Odgovaraju na termički tretman.

B. Čelici koji NEodgovaraju na TT. 

"ono" o tome nema blage veze i sve što ti istrabunja je prazno tandrkanje.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Da čujemo i Milana...  Ako je tehnolog, hemičar, trebalo bi da preciznije odgovori.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Kako stvari stoje, na kraju ću morati obojici kovača objasniti šta je austenit, ferit, martenzit, euktetoid....

Pirlit, ledeburit, cementit.

Vrh Dno